• Головна
  • Новини
  • Стратегічна сесія КППР: Вараська громада продовжує розробляти Комплексний план

Стратегічна сесія КППР: Вараська громада продовжує розробляти Комплексний план

У вихідні у Вараській громаді відбулась стратегічна сесія щодо формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку територій Вараської громади.

У заході, 28 січня взяли участь міський голова м.Вараш Олександр Мензул, заступники міського голови, голови сусідніх територіальних громад, депутати Вараської міської ради, працівники РАЕС, жителі Вараської громади, фахівці з різних галузей та представники ТОВ "Науково-дослідний проектний центр "Геоурбаністики та планування".

0108п

Під час стратегічної сесії проектанти з науково-дослідного проектного центру презентували громадськості пропозиції щодо подальшого розвитку Вараської громади, а також заслухали й обговорили пропозиції жителів громади, спеціалістів та фахівців у різних галузях, за визначеними тематичними напрямами: ландшафтне планування, забудова територій та господарська діяльність, обслуговування населення, транспортна мобільність та інфраструктура та ін.

0063

У результаті обговорення ухвалено рішення включити до завдання на розроблення комплексного плану наступне:

  • Влаштування автосполучення м.Вараш з автошляхом М-07 через с.Заболоття та суміжну територіальну громаду.
  • Збільшити відсоток житлового фонду громади та забезпечити ущільнення існуючої забудови населених пунктів.
  • Забезпечити каналізування територій рекреаційних зон біля о.Біле, о.Мале, о.Велике, Собіщицький кар’єр.
  • Передбачити розвиток м.Вараш по праву сторону р. Стир, а лівий берег залишити як урбанізаційний резерв.
  • Розробити детальний план парку у м.Вараш.
  • Додатково розробити у складі комплексного плану "Схему санітарної очистки території громади".
  • Додатково розробити у складі комплексного плану "Схему розміщення корисних копалин громади".

0080

Зауважимо, Вараська громада першою в області, яка працює у напрямку розробки Комплексного плану просторового розвитку території.

0083

Докладніше про цей та інші етапи розробки КППР території громади розповідає в.о.начальника Відділу архітектури та містобудування виконавчого комітету Наталія Колесінська.
"Згідно з вимогами чинного законодавства у нас відбулася стратегічна сесія з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку територій. До цього ми зібрали більше 150 пропозицій щодо розвитку громади. Це ще не заключний етап, адже попереду нас чекає робота з оновлення та розроблення нових генеральних планів на всю територію громади, а також плани розвитку поза межами населеного пункту. Тому прошу долучатися та коментувати протокол засідання та відеозапис стратегічної сесії", –  сказала Наталія Колесінська.

Долучитися до обговорення можна під відеозаписом стратегічної сесії.

Протокол засідання стратегічної сесії

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!