• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді відкрили меморіальні дошки Віталію Лазарцю, Дмитру Переходьку, Сергію Ліннику

У Вараській громаді відкрили меморіальні дошки Віталію Лазарцю, Дмитру Переходьку, Сергію Ліннику

Сьогодні у Вараському ліцеї №4, задля вшанування вічної пам'яті та подвигу Героїв України, відкрили та освятили три меморіальні дошки нашим Захисникам, учням ліцею Віталію Лазарцю, Дмитру Переходьку та Сергію Ліннику.

Віддати шану прийшли батьки та рідні Героїв, заступник міського голови Дмитро Стецюк, начальник Управління освіти Олена Корень, військовослужбовці Національної гвардії України та Збройних Сил України, начальник Вараського РЦКтаСП Андрій Скляров, учні та вчителі міста, депутати Вараської міської ради, представники духовенства, друзі та знайомі Захисників, а також жителі громади.

Освятили дошки благочинний Вараського району отець Віталій та настоятель Свято-Софіївського храму отець Йосип.

Один із військовослужбовців Збройних Сил України, випускник Вараського ліцею №4, Андрій Пешко у своїй промові висловив необхідність зберегти пам'ять тих, хто у тривожний час пішов боронити наші кордони, нашу культуру і нашу свободу.

"Ми всіх військових чекаємо зі щитом у руці. Однак, виконуючи бойове завдання, на жаль, іноді вони повертаються на щиті. Встановлючи ці меморіальні дошки, ми робимо внесок у майбутнє, для того, щоб учні шкіл памятали завжди: вони вчаться у тих самих класах, ходять по тих самих коридорах, що й наші Герої, які віддали найбільшу ціну за нашу свободу – власне життя. Будемо пам'ятати їх світлими людьми, дякуємо батькам за виховання", – зазначив вояк.

IMG 8816

Дмитро Переходько народився 15 жовтня 1982 року у с.Суховоля. Навчався у Вараській загальноосвітній школі №4. Дмитро Григорович працював на хлібозаводі, згодом у ТОВ "КНМП "ЕПМ".

У 2015-2016 роках брав участь в АТО. Потрапив під мінометний обстріл у районі с.Пречистівка Донецької області. Залишилися батько та мати. Указом Президента України №418/2022 від 17.06.2022 року нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Віталій Лазарець народився 25 березня 1995 року. Навчався у Вараському ліцеї №4 та Вараській гімназії.

Із 2015 року служив за контрактом у військовій частина А3045 Національної гвардії України. 23 липня 2022 року потрапив під обстріл під час виконання бойового завдання в районі с.Берестове Донецької області.

Сергій Лінник народився 25 серпня 1996 року. Навчався у Вараші, завершив ПТУ ВП РАЕС. 15 серпня 2022 року солдат, стрілець-снайпер, гранатометник 46 окремої аеромобільної бригади потрапив під артилерійський та танковий обстріл біля с.Білогірка Херсонської області.

Усім трьом рішенням Вараської міської ради присвоєне звання Почесний громадянин Вараської громади (посмертно).

Герої не вмирають, вони стають янголами, що охороняють наш спокій із Небес. Вічна пам'ять і шана усім Захисникам і Захисницям України!

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!