• Головна
  • Новини
  • "Живий стяг Єдності": у Вараській громаді організували патріотичну акцію до Дня Соборності України

"Живий стяг Єдності": у Вараській громаді організували патріотичну акцію до Дня Соборності України

У Вараській громаді з нагоди Дня Соборності України відбулась акція "Живий стяг Єдності".

Керівництво громади, духовенство, депутати Вараської міської ради, працівники підрозділів виконавчої влади, комунальних підприємств, представники громадських організацій, військовослужбовці, рятувальники, жителі громади на площі біля міської ради спільно підняли український прапор як символ єдності України.

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул закликав учасників заходу хвилиною мовчання вшанувати усіх українців, які віддали життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.
"Понад сто років тому ми вперше заявили про єднання всіх українських земель в єдину державу. Зараз Україна від Заходу й до Сходу, від Півночі й до Півдня – єдина. Нині за цю державу борються наші земляки-українці. Вони гинуть заради того, аби захистити те, що було проголошено більше ста років тому", – сказав у своїй промові очільник громади.
 
8442
 
Затим молились за Україну разом із благочинним Вараського району отцем Віталієм, отцем Василієм настоятелем римо-католицького костелу та отцем Йосипом настоятелем Свято-Софіївського храму.
 
8451
 
Під час патріотичної акції присутні створили живий стяг єдності та виконали Державний гімн України, продемонструвавши нероздільність нашої держави та єдність українського народу.
 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!