• Головна
  • Новини
  • Головам ОСББ Вараша надано рекомендації щодо дій у разі позаштатних ситуацій

Головам ОСББ Вараша надано рекомендації щодо дій у разі позаштатних ситуацій

Відбулася зустріч влади громади із головами правлінь ОСББ міста Вараш та керівниками управляючих компаній, комунальних підприємств та установ Вараської громади. На зустрічі також були присутні керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Вараської міської ради та рятувальники.

Насамперед обговорювали  питання безпеки та облаштування укриттів для мешканців багатоквартирних будинків міста у разі виникнення позаштатних ситуацій. Зокрема, фахівці розповіли про правильну підготовку укриття, а також презентували пам'ятки та брошури щодо забезпечення укриттів необхідними речами, продуктами харчування, медикаментами тощо. Також надано рекомендації психолога щодо покрокових дій у разі виникнення у мешканців паніки чи панічних атак.

За словами першого заступника міського голови Павла Павлишина, головна мета зустрічі — проінформувати громаду, голів ОСББ, керівників підприємств, які мають на своєму балансі сховища чи укриття, про необхідність підготовки до різноманітних ситуацій, будь-якого розвитку подій.

"Аналізуючи досвід населених пунктів, які перебували під тимчасовою окупацією та нині звільнено, сьогодні маємо знання щодо ряду важливих речей, які раніше не враховувалися у підготовці, прогнозуванні та плануванні. Багато хто вважає, що ми живемо у мирний час, оскільки на нашій території немає бойових дій, тож нас це не стосується. Але реальність інша, дуже важливо бути готовими до різних варіантів розвитку подій. Маю надію, що у нашій громаді нічого не станеться, проте маємо бути готовими до всього", — зазначив Павло Павлишин.

Запрошені учасники зустрічі мали змогу поставити запитання, котрі є важливими для ОСББ і потребують обговорення та вирішення.

Голова правління ОСББ "Перемоги 15" Анатолій Сокол зауважив, що нарада є вкрай корисною для розуміння подальших дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та мінімізування панічних настроїв у жителів громади.

"Звісно, багато питань ще потребують вирішення, думаю і надалі треба організовувати такі зустрічі, вирішувати проблемні питання", — відмітив Анатолій Сокол.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!