• Головна
  • Новини
  • Депутатам Вараської міської ради представили Денний центр та етнокімнату

Депутатам Вараської міської ради представили Денний центр та етнокімнату

Директор Департаменту соціального захисту та гідності Світлана Осадчук та директор Центру соціальних служб Світлана Пашко представили депутатам Вараської міської ради Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, який працює при Вараському міському центрі соціальних служб та етнокімнату "Спадок".

Зазначимо, Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, створений для надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам, у тому числі у випадках, коли такі особи звернулися разом із дитиною, та для забезпечення їм (за потреби) можливості короткострокового або цілодобового перебування у спеціально обладнаному при денному центрі приміщенні, що забезпечене комунальними послугами.

Депутатам представили приміщення Центру, розповіли про напрямки його роботи та алгоритм дій працівників у разі звернення осіб за допомогою.

У Денному центрі створені всі необхідні умови для комфортного перебування: ремонт, меблі, побутова техніка. Тут можна отримати прихисток від кривдників на період до 10-ти днів. Приміщення облаштоване для чотирьох осіб. Також у Денному центрі особи, які будуть звертатися за допомогою, зможуть отримати кваліфіковану психологічну та юридичну допомогу.

Нагадаємо, створення Денного центру соціально-психологічної допомоги стало можливим завдяки субвенції з державного бюджету у сумі 500 тис.грн. Завдяки спільним зусиллям місцевої влади та підприємців Вараської громади організовано поточний ремонт приміщення, придбано необхідне обладнання, меблі та інвентар.

Опісля депутати завітали до етнокімнати "Спадок", яку відкрили при Вараському центрі соціальних служб у приміщенні Вараського гуртожитку №1. В етнокімнаті зібрано предмети українського побуту, одягу, меблів, книги та ін. різних часів. Один із найстарших експонатів – Євангеліє XIX сторіччя.

Зазначимо, кожен охочий може прийти та поринути у світ українського побуту минулих століть.

Екскурсії проводяться у вівторок, четвер з 15:00 до 17:00 год. та у п'ятницю з 10:00 до 12:00 год.

Попередній запис за телефонами: +38(097)-88-552-33, +38(096)-50-097-44.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!