Свято соціальних працівників вдалося на славу

У першу неділю листопада своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери – люди, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту населення.

1 листопада 2019 року, напередодні Дня працівника соціальної сфери, в центрі дозвілля відділу культури Вараської міської ради зібралися причетні до цього свята – працівники управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Вараш, Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

З нагоди свята присутніх у залі привітала заступник міського голови Ніна Зубрецька, яка у своєму виступі зазначила: «Роль соціальних працівників дуже важлива, адже вони щоденно піклуються про пенсіонерів та людей похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, дітей-сиріт, про родини з низькими статками, безробітних та інші соціально вразливі верстви населення, допомагаючи їм долати життєві труднощі, вірити в свої сили, знаходити вихід зі скрутного становища».

Керуючий справами виконавчого комітету Борис Бірук та заступник міського голови Анатолій Кречик подякували соціальним працівникам за сумлінну працю та побажали їм міцного здоров’я, добробуту, злагоди і домашнього затишку, звершення задумів, невтомного творчого пошуку та подальших успіхів у поліпшенні соціального захисту населення.

Відповідно до розпорядження міського голови Сергія Анощенка, за вагомі трудові здобутки кращим працівникам соціальної сфери вручили грамоти виконавчого комітету Вараської міської ради та грошові винагороди.

Багато щирих вітань та побажань на адресу винуватців свята пролунало від начальника управління праці та соціального захисту населення Руслани Турук, директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Вараш Ольги Печончик, директора Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко Наталії Федінчик, директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлани Пашко та голови міської профспілки працівників державних установ Віктора Босика.

Вони також, в свою чергу, вручили грамоти, подяки та грошові винагороди за сумлінну працю, професіоналізм, добросовісне виконання обов’язків працівникам вищезазначених установ та служб.

Зокрема, у своєму виступі начальник управління праці та соціального захисту населення Р.Турук зазначила, що на сьогодні управління надає 24 тисячі допомог, субсидій, пільг, компенсацій населенню міста Вараш. Станом на 01.10.2019 року в базі Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків зареєстровано 17 203 особи, в тому числі: 590 ветеранів війни, 659 «дітей війни», 10462 громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, 133 ветерани військової служби, органів внутрішніх справ та ін., 508 членів багатодітних сімей та інші.

З найкращими побажаннями до своїх колег по роботі, чия праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла звернулася Тетяна Сич – незмінний керівник управління впродовж понад 30 років. «Наша з вами праця перш за все спрямована на підтримку соціально-уразливих верств населення. Вона скромна і не завжди помітна, але завжди сповнена душевного тепла та доброти. Нехай ваша компетентність, працьовитість, душевне тепло і надалі служать людям, а зроблене вами добро, повертається до вас сторицею», - такими словами завершила свій виступ Тетяна Борисівна.

Масу позитивних емоцій принесли усім учасникам заходу творчі дарунки у виконанні: виконавців центру дозвілля відділу культури виконавчого комітету ВМР Світлани Тиндик, Юрія Савчука, Анастасії Тимець та Ангеліни Герасимчук; вихованців реабілітаційного центру Катерини Крук та ансамблю «Без руля»; зразкового художнього хореографічного ансамблю «Пірует» БДЮТу (керівник Ольга Махоріна); сестер Ангеліни та Аполлінарії Пашко (МЦ СССДМ).

Усміхнені обличчя та гучні оплески присутніх у залі свідчили про те, що свято вдалося на славу.