• Головна
  • Новини
  • Без додаткового фінансування – освіта та соціальна сфера

Без додаткового фінансування – освіта та соціальна сфера

25 жовтня 2019 року розпочалося пленарне засідання 36 сесії Вараської міської ради. На розгляд сесії було винесено близько 100 проектів рішень, за кожним з яких - важливі питання життєдіяльності міста.

Втім, частина депутатів, схоже, вже за звичкою, прийшли до сесійної зали не працювати на користь громади, а лише провести час за бесідами та суперечками.

Зважаючи на те, що трапився збій в роботі електронної системи підрахунку голосів, присутнім довелося особливо ретельно формувати робочі органи: секретаріат та лічильну комісію.

Ця проста процедура затягнулася ледь не на годину, адже частина депутатського корпусу ліниво відмахувалася від усіх пропозицій міського голови. Так, депутат Дмитро Ющук зазначив, що рахувати голоси йому не дозволяє поганий зір, депутат Володимир Шаблій сказав, що він «вже був і більше не хоче», ще частина депутатів відмовилися працювати, пославшись на те, що прийшли на сесію ненадовго, оскільки мають ще й інші, вочевидь, важливіші для них, справи.

Врешті-решт, таки сформувавши робочі органи, депутати розпочали роботу з заслуховування депутатських запитів та звернень, яких цього дня було чимало. Зокрема, було підтримано звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім'ї в Україні та звернення до Президента України щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмаєра». Депутат Юрій Рабий запропонував колегам підтримати його звернення «Про святкування Дня подяки та заборону Геловіну (Хеловіну)».

Однак, таку пропозицію Юрія Рабого підтримали лише 5 депутатів Вараша: Людмила Верешко, Степан Жданюк, Олександр Журба, Павло Пан та Дмитро Ющук.

Цікаво, що висловивши таку своєрідну турботу про духовно-моральне виховання юних мешканців міста, ці ж депутати не проголосували за внесення змін до бюджету міста, які передбачали виділення коштів на ремонт міського скейт-парку, що забезпечило б проведення якісного дозвілля молоді Вараша.

Не вистачило голосів депутатів й для того, аби за пропозицією міського голови Сергія Анощенка, передбачити у бюджеті кошти на придбання ще одного комунального автобусу для перевезення пільговиків. Проти цієї ініціативи виступили 7 депутатів: Степан Жданюк, Ксенія Будь, Юрій Рабий, Ніна Хвалько, Володимир Шаблій, Сергій Шарапов та Дмитро Ющук.

 

Під час розгляду 13-го питання порядку денного «Про внесення змін до бюджету міста на 2019 рік», з’ясувалося, що у залі залишилося лише 17 депутатів. Оскільки для прийняття будь-яких рішень вже не було кворуму, невиділеними залишилися не лише кошти на ремонт скейт-парку та придбання муніципального автобусу - без фінансування залишилися ще й медицина, освіта та соціальна сфера.

Зокрема, депутати не передбачили додаткові кошти на медичну галузь (1 мільйон 581 тисяча гривень); поточний ремонт скейт-парку (65 тисяч 510 гривень); придбання комунального автобусу (2 мільйони 500 тисяч гривень); будівництво мультифункціонального майданчика в ЗОШ №2 (1 мільйон 127 тисяч 608 гривень); капітальний ремонт покрівель (1 мільйон 868 тисяч 793 гривні); поточний ремонт НВК №10 (319 тисяч 853 гривні); придбання 9 комп’ютерних комплексів (495 тисяч гривень); придбання обладнання в шкільну їдальню ЗОШ №2 та проведення капітального ремонту пожежної сигналізації НВК №1 (570 тисяч гривень).

Ситуацію коментує міський голова Сергій Анощенко:

«30 жовтня 2019 року відбудеться продовження 36 сесії Вараської міської ради. Питання щодо виділення коштів на ремонт скейт-парку та придбання комунального автобусу виноситиму на голосування ще раз. Вірю, що здоровий глузд в депутатів таки переможе і вони нарешті почнуть думати не про те, як щось заборонити чи дозволити, а про реальні речі – як відремонтувати для молоді скейт-парк, чи як пенсіонерам взимку дістатися до лікарні. Маю надію, що до совісті депутатів ще можна достукатися і завтра вони прийдуть до зали не сваритися, а працювати на користь громади міста, яка їх обирала».  

 

ПРОДОВЖЕННЯ 36 СЕСІЇ ВАРАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (30 ЖОВТНЯ 2019 РОКУ)