Відбулися військово-спортивні змагання

9 жовтня 2019 року, до Дня Захисника України та Дня Українського козацтва, у ЗНЗ №5 відбулися військово - спортивні змагання «Ну-мо, хлопці – козаки!», організовані з метою військово-патріотичного виховання учнівської молоді, формування почуття патріотизму, духовної єдності поколінь у підростаючого покоління, пропаганди і популяризації здорового способу життя.

Такі змагання дають молодим людям можливість  вдосконалити знання та навички з допризовної підготовки, готують до виконання громадянського обов’язку – захисту Батьківщини. У змаганнях взяли участь команди із загальноосвітніх навчальних закладів міста (ЗНЗ №1, 2, 4, 5 та гімназія).

Відбулося шикування та урочисте відкриття змагань, а після звучання Державного Гімну України із привітальним словом виступив міський голова Сергій Анощенко, який побажав усім учасникам миру, успіху та завзяття, сили і незламної віри у перемогу.

Учні пройшли ряд складних випробувань, в яких проявили знання, силу, спритність і кмітливість, а саме: представлення команди, естафета, підняття гирі, спорядження магазину автомата, підтягування на перекладині, армреслінг, перетягування линви.

Учасники змагань не шкодували сил, кожен бажав показати свою відмінну підготовку. У безкомпромісній боротьбі команди виборювали призові місця.

Кращими за індивідуальними результатами у окремих видах стали:

- «Підтягування на перекладині»: Мирончук Вадим – ЗНЗ №2;

- «Підіймання гирі (16 кг.)»: Касянчик Євгеній – ЗНЗ №1;

- «Спорядження магазину»: Перешеєв Дмитро – ЗНЗ №4;

- «Армреслінг»: Кедич Денис – ЗНЗ №5.

У загальному заліку команди здобули:

- I місце – команда Вараського ЗНЗ №4.

- II місце – команда Вараської гімназії.

- III місце – команда Вараського ЗНЗ №1.

Переможці та учасники змагань були нагороджені кубками, грамотами та командними призами – солодощами від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради.

Найприємніше те, що жоден учасник змагань не мав у своїх очах байдужості, а це свідчить про необхідність організації заходів, які покликані виховувати молодь свідомими, відповідальними громадянами, розвивати ініціативність, кмітливість, почуття взаємопідтримки.