Молодь Вараша за збереження енергії

Насиченими вдалися Дні Сталої енергії у навчальних закладах Вараської міської територіальної громади – до події долучилися як першокласники, так і учні старших класів. Слід відзначити новаторський та креативний підхід педагогів у проведенні просвітницьких заходів про важливість та необхідність енергозбереження. Учні позитивно сприйняли і підтримали ідеї енергозбереження та ефективного використання ресурсів як на побутовому рівні, так і на рівні громади.

У загальноосвітньому навчальному закладі №1 працювали над малюнками, виготовленням цікавих виробів з вжитих речей, підготовкою цікавих проектів учнями на тематику енергоефективності. В підсумку проведеної роботи організовано виставку малюнків «Енергія очима дітей» та «Друге життя побутових відходів». Також, проводилися екоуроки «Споживай енергію розумно», години спілкування «Від вогню до енергозберігаючої лампочки» та інформаційна хвилинка «Енергозбереження – це просто». Наймолодші школярі долучилися до конкурсу малюнків на асфальті «Джерела Енергії». 

У загальноосвітньому закладі № 4 також проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів, а саме: екоурок на тему «Споживай енергію розумно» - діти на фоні розетки підбирали слова-назви електроприладів, відгадували загадки екологічної тематики, ознайомилися з виставкою літератури про енергозбереження і енергоефективність, переглянули відеофільм «Як потрібно економити енергію», відбувся екоурок під час якого діти розбирали казку про збереження електроенергії, складали поради на кожен день та розгадували кросворд, прийняли участь у грі «Вибирай потрібне». Відбувся перегляд мультфільму «Добре світло». Завдяки проведеним заходам, учні набули усвідомлення та впевненості в тому, що кожен з них є частинкою планети і що енергозбереження це дуже важливо і починається з кожного з нас.

Під час екоуроку проведено дискусію «Займи позицію» щодо економного використання електроенергії та переробки побутових відходів, а також ініційовано шкільну акцію «Не кидай батарейку в землю».

Також, протягом Днів Сталої Енергії функціонувала виставка-конкурс малюнків учнів 2-7 класів під гаслом «Відчуй енергію мистецтва».

В ході захисту проектів щодо ощадливого використання енергоресурсів на тему «Енергозбереження – це просто», обговорено проекти про альтернативні види палива та відновлювані джерела енергії, використання сучасних електроприладів в побуті. Учні розв’язували задачі про економію електроенергії та розрахунки за споживання. Разом з тим, як і в інших закладах, проведено конкурс малюнків на асфальті «Чиста енергія – чисте майбутнє». Діти зобразили свої мрії, школу та рідне місто. 

Для учнів 5-х класів загальноосвітнього навчального закладу №5 проведено тематичний урок «Як лампочки бережуть довкілля». Проведено роз’яснювальну роботу на тему: в чому небезпека ламп розжарювання, як впливають на довкілля лампи старого і нового типу. Обговорення даної теми допомогло учням глибше зрозуміти, які наслідки несе за собою нерозумне споживання енергоресурсів. Тема, яку вчитель розкрила під час уроку, на прикладі глобальних екологічних проблем вразила учнів. Учні активно вступали в дискусію та обговорення теми уроку, проявляли допитливість та інтерес до теми. Діти даного закладу також були залучені до конкурсу малюнку на асфальті. 

В загальноосвітньому закладі №2 протягом дня проводився перегляд відеофільму «Збережено енергію», конкурс малюнків на асфальті та виставка малюнків на тему «Мій екодім». 

В загальноосвітньому навчальному закладі №3 школярі не тільки малювали на асфальті а й прийняли участь у випробуванні прес-машини. Учні попередньо підготували пластикову тару та продемонстрували як користуватися прес-машиною. 

В закладі загальної середньої освіти с.Заболоття тривали інформаційні години щодо ощадливого використання енергоресурсів «Енергозбереження – це просто». Було підведено підсумки творчого конкурсу «Мій екодім». Переможці та учасники конкурсу отримали заохочувальні призи.