• Головна
  • Новини
  • Рятувальники провели урочисті заходи з нагоди професійного свята

Рятувальники провели урочисті заходи з нагоди професійного свята

17 вересня працівники всіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань цивільного захисту відзначають професійне свято – День рятівника, згідно Указу Президента України № 830/2008 від 12.09.2008 року.

Щороку, у цей самий день у місті Вараш співробітники Вараського міського сектору та 12-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області проводять урочисті заходи з нагоди свята.

У вітальному слові начальник ДПРЧ-12 ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Юрій Семеніхін привітав рятувальників з професійним святом, подякував за мужність та самовіддачу обраній справі й наголосив, що працівники Служби порятунку «101» завжди готові до дій за призначенням та надалі прикладатимуть максимум зусиль задля збереження життя і здоров’я громадян.

З нагоди професійного свята перед особовим складом підрозділу з музичними привітаннями виступив творчий колектив центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради.

Зі словами вдячності виступив керуючий справами виконавчого комітету. «Шановні рятувальники міського підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій! Від керівництва міської ради та від себе особисто хочу привітати вас із 11-ю річницею Дня рятівника. Дякую за службу, яку ви несете і вдень, і вночі. Це Божественна місія, яку виконують люди – рятувальники. Зичу вам здоров’я, добробуту, благополуччя, мирного неба над головою, щастя, наснаги та досягнення перемог в усіх життєвих справах, а головне – залишатись вірними присязі перед українським народом та громадою міста»,– наголосив Борис Бірук.

Також, із привітанням до бійців Держслужби з НС звернулась начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради. «Кожного року, вітаючи вас, ми вітаємо всіх людей України, які посвятили своє життя цій професії. Це мужні, відважні, хоробрі, «вогняні лицарі на червоних автомобілях». Вітаю вас з дійсно «великим» святом. Дану професію обирають справжні професіонали, як чоловіки, так і жінки. Ви завжди приходите на допомогу першими тим, хто опинився у біді, будь-то: пожежа, аварія, дорожньо-транспортна пригода, природні стихії, завали чи інші надзвичайні ситуації. І це далеко не весь список тих подій, до яких залучаються та виїжджають за сигналом «Тривога» працівники оперативно-рятувальної служби. У цей святковий день, хочу побажати вам міцного здоров’я, витримки, натхнення, удачі, спокою та миру в сім’ях, дружньої підтримки від колег по службі та завжди посмішки на обличчі. Пам’ятайте про те, що вас завжди чекають вдома.Тож нехай Господь Бог дає сили та впевненості у кожну хвилину життя. І нехай сьогодні жодна надзвичайна ситуація не зіпсує святковий настрій!», – зазначила Ірина Мізюк.

Невід’ємною частиною урочистостей стало нагородження грамотами та грошовими винагородами виконавчого комітету Вараської міської ради кращих рятувальників міста. За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у сферу профілактики виникнення пожеж, їх ліквідацію було заохочено 10 працівників підрозділу.

Закінчилися урочисті заходи оглядом техніки та спорядження, що знаходиться на озброєнні частини та загальним фото на фасаді пожежно-рятувальної частини.

Вараський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області

Ігор ШЕВЧУК