• Головна
  • Новини
  • Діти та молодь Вараша беруть активну участь у Днях Сталої Енергії

Діти та молодь Вараша беруть активну участь у Днях Сталої Енергії

Продовжується активна участь дітей та молоді Вараської міської територіальної громади у Днях Сталої Енергії.

На сьогоднішній день надзвичайно актуальною є недостатність взаємозв’язку суспільства і природи, людини і навколишнього середовища. Важливого значення набуває економія природних ресурсів, пошуки альтернативних джерел енергії та переробка й використання вторинної сировини.

Так, у загальноосвітньому навчальному закладі №3 учні активно долучилися до роботи виставки «Ефективне використання енергії», яка проходила в шкільній бібліотеці. Дітям презентували 15 способів економії ресурсів в побуті та розповіли, яких простих правил необхідно дотримуватися, аби заощаджувати електроенергію.

Для учнів 4-х та 5-х класів відбувся перегляд відеоматеріалів «Ефективне використання енергії», де висвітлювали питання шкідливості старих люмінесцентних ламп, що негативно впливають на атмосферу нашої планети та обговорювались питання важливості переходу зі звичайних ламп на енергозберігаючі LED лампи та правильної утилізації старих ламп.

Вразили своїми роботами вихованці комунального закладу «Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко», де відбувся конкурс-виставка «Друге життя побутових відходів».

Вихованці й педагоги закладу творчо підійшли до того, щоб вдихнути друге життя в побутові відходи та представили на виставці різноманітні та оригінальні вироби з одноразового посуду, кісточок з фруктів, яєчної шкаралупи, картонних коробок, старих комп’ютерних дисків, газет та серветок, порожніх пластикових та скляних пляшок, жерстяних банок, тканини, ниток та мотузки.

Про економне використання енергії розмірковували й другокласники закладу загальної середньої освіти села Заболоття. А в першому класі цього ж закладу, в активній ігровій формі, обговорили раціональне використання електроенергії та провели спільну роботу над створенням плакату «Наша енергія – наше майбутнє».

Активну участь в заходах прийняли й вихованці підліткових клубів Вараського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

У приміщенні підліткового клубу «Жар-птиця» відбувся перегляд відеофільму «Бережемо енергію – бережемо планету». Гуртківці дізналися, як можна економити енергоресурси вдома та у школі. Після перегляду відеофільму відбулася цікава вікторина для закріплення та усвідомлення дітьми почутої інформації.

Також серед вихованців підліткових клубів провели конкурс-виставку малюнків на тему енергозбереження «Енергозбереження та моє зелене майбутнє». У заході взяли участь понад 20 дітей, які у своїх ілюстраціях висвітлювали, як потрібно економити енергію та використовувати природні джерела енергії для збереження навколишнього середовища.