Виконавчий комітет розглянув ряд поточних питань

11 вересня 2019 року відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради під головуванням міського голови Сергія Анощенка, під час якого було розглянуто 35 питань порядку денного та прийнято 33 рішення.

Першим члени виконавчого комітету розглянули проект рішення «Про затвердження протоколу №1 від 14.08.2019 Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа». Після тривалого обговорення, відповідно до пункту 8 Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року №877, члени виконавчого комітету прийняли рішення затвердити вищезазначений протокол та направити копію даного рішення виконавчого комітету Вараської міської ради на адресу Департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА, як розпоряднику субвенції за місцевими бюджетами для прийняття рішення щодо розподілу коштів субвенції.

Найбільш обговорюваними цього дня стали питання про встановлення тарифів для ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення з 01.01.2020 р., а також на послуги з постачання теплової енергії та з централізованого водовідведення з 01.10.2019 р. Розглянувши листи ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом», взявши до уваги чинне законодавство в галузі надання житлово-комунальних послуг та заслухавши роз’яснення з цих питань начальника ЦТПК ВП «РАЕС» О.Дехтяра, виконком вирішив підтримати дані проекти рішень.

Своїми наступними рішеннями виконавчий комітет затвердив: план роботи виконавчого комітету Вараської міської ради на ІV квартал 2019 року, склад комісії з питань розрахунків обсягів компенсації витрат автомобільним транспортом загального користування, рішення комісії щодо розгляду заяв окремих категорій громадян про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення. Також, у зв’язку з кадровими змінами, виконавчий комітет затвердив новий склад резервної міської призовної комісії, медичної комісії з числа лікарів-спеціалістів ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України», вніс зміни до складу міської призовної комісії.

Відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єкта права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи Протокол громадських слухань з обговорення найменування провулків по мікрорайону Північний-1 від 20.08.2019 року виконавчий комітет вирішив схвалити проект рішення Вараської міської ради «Про найменування провулків у місті Вараш». Відповідно до обговорення, громадськість запропонувала найменувати провулки між вулицями Лугова та Колгоспна у м.Вараш:

- провулок №1 – імені Василя Стуса;

- провулок №2 – Затишний;

- провулок №3 – Вишневий;

- провулок №4 – Сонячний;

- провулок №5 – Яблуневий.

Управлінню містобудування, архітектури та капітального будівництва виконавчого комітету Вараської міської ради доручено підготувати та подати проект рішення «Про найменування провулків у місті Вараш» на розгляд чергової сесії міської ради.

Окрім того, виконавчий комітет розглянув низку питань про реєстрацію права комунальної власності на нежитлові приміщення, а також квартирного обліку та покращення житлових умов громадян, з яких були прийняті відповідні рішення.

Останніми, у закритому режимі, члени виконавчого комітету розглянули та прийняли рішення, що стосуються соціально-правового захисту дітей, а також питання про затвердження подання щодо можливості призначення опікуном.