Дні Сталої Енергії: старт заходів

Насичено розпочалися Дні Сталої Енергії у Вараській міській територіальній громаді. 

9 вересня відбулась робоча нарада представників виконавчого комітету Вараської міської ради з працівниками комунального підприємства «Благоустрій» Вараської міської ради, під час якої було обговорено питання впровадження енергоефективних рішень у сфері благоустрою міста. Також присутні опрацювали питання результатів реалізації інвестиційного проекту «Впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних установах та модернізація системи вуличного освітлення м. Вараш», що впроваджувався спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).

Завдяки участі у вищезазначеному Проекті, в місті проведено модернізацію систем вуличного освітлення на світлодіодне - придбано та встановлено 677 світильників, завдяки чому досягнуто близько 40% економії споживання енергоресурсів. Отримавши такий позитивний досвід, в подальшому планується продовжити роботу по здійсненні заміни вуличного освітлення на енергоефективне.

Також, обговорено результати роботи по впровадженню роздільного збору сміття. За період 2019 року за рахунок реалізації відсортованого сміття КП «Благоустрій» ВМР отримано близько 30 000 грн. Отже, робота в цьому напрямку є перспективною та буде продовжуватися і надалі. Комунальне підприємство «Благоустрій» Вараської міської ради планує залучати ОСББ міста, заклади освіти та охорони здоров’я до встановлення контейнерів для розбірного збору сміття, що сприятиме підвищенню екологічної та енергетичної свідомості мешканців міста.

09.09.2019 у закладах освіти Вараської міської територіальної громади відбулось представлення Днів Сталої Енергії, проведено просвітницькі заходи з питань заощадження енергетичних ресурсів, розміщено банери, плакати та мотиватори для інформування громади.

В загальноосвітніх закладах Вараської міської територіальної громади проведено творчий конкурс «Мій ЕКОдім» (фото, малюнок, аплікація, виріб), години спілкування «Мій внесок у збереження енергії та відновлення енергоносіїв», конкурс малюнків на асфальті «Чиста енергія – чисте майбутнє», організовано конкурс-виставку малюнків на тему енергозбереження «Енергозбереження та моє зелене майбутнє», оформлено стенд «Ефективне використання енергії» та проведено книжкові виставки у шкільних бібліотеках.

Для вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості, учнів ЗОШ №5 та представників учнівського самоврядування було проведено екскурсію на тему: «Енергозбереження в новобудовах».

В ході екскурсії житловим комплексом дітям розповіли, що таке енергозбереження та енергоефективність. Також, між учасниками екскурсії та організаторами відбувся змістовний та дієвий діалог щодо актуальності питань енергоефективності будівель. На практиці вихованці мали змогу познайомитися з широким спектром напрацювань у цій сфері та дізнатися для себе багато корисного.

Діти - це наше майбутнє і розпочинати розповідати про збереження енергії та енергоефективність варто з молодших класів,  адже лише таким чином ми виховуємо в наших дітях відповідальне ставлення до природних ресурсів.