День міста у Вараші пройде яскраво та творчо

У суботу, 14 вересня, у Вараші усією громадою відзначатимуть 46-й День народження міста. Різноманітні спортивні, розважальні, мистецькі та творчі заходи відбуватимуться впродовж усього дня у центрі міста, на майдані Незалежності.  

На містян та гостей Вараша очікуватиме ряд спортивних заходів, приурочених до Дня міста та Дня фізичної культури та спорту: відкриті міські дитячі шаховий та шашковий турніри; Х міський турнір з більярду «Кузнецовська піраміда-2019»; відкритий міський пробіг; дитячі перегони «Раллі на тарантасах», першість міста з баскетболу та відкрита першість ДЮСШ з міні-футболу.

14 вересня, у День міста, святкові та розважальні заходи розпочнуться з самого ранку та триватимуть до пізнього вечора. Ярмаркуватимуть на майдані Незалежності – там усі бажаючі зможуть спробувати та придбати смачного поліського мацика, запашного меду та різноманітних трав'яних настоянок. Купити можна буде не лише смаколики, а й прикраси та сувеніри для себе чи друзів: вишиті картини та сорочки й гончарні та керамічні вироби.

У рамках проведення у Вараші Днів сталої енергії, 14 вересня на майдані Незалежності відбудеться ряд заходів, спрямованих на популяризацію енергозбереження та ефективного використання енергоресурсів: фотозона «Енергозбереження – це круто», представлення автомобілів «Eco Drive», презентація системи життєдіяльності будинку з використанням енергозберігаючих технологій «SMARTHOME» та пощуково-пізнавальний квест для учнівської молоді. У закладах освіти міста, де застосовано енергозберігаючі технології, пройде День відкритих дверей.

Вже традиційно родзинкою святкування Дня міста стане смачне та запашне «Свято хліба», яке щороку готує в подарунок рідному місту «Кузнецовський хлібозавод». Вкотре мешканці та гості Вараша матимуть змогу помилуватись оригінальними виробами від найкращих майстрів хлібопекарської справи та скуштувати й придбати різноманітну свіжу випічку.

Долучаться до свята й міські рятувальники та пожежники, які проведуть цікаві акції з різноманітними конкурсами та вікторинами на протипожежну тематику. Окрім того, на майдані діятиме виставка пожежно-рятувальної та військової техніки.

Медики Вараша спільно з представниками обласної організації Товариства Червоного Хреста України, проведуть для містян цікавий медичний пікнік, під час якого жителі та гості міста матимуть змогу в нестандартній формі поспілкуватись з лікарями міста, дізнатись про профілактику хвороб та про те, як зберегти здоров'я.

На найменших мешканців міста цього дня чекатиме яскрава розважальна програма із сюрпризами та призами. А впродовж дня гостей та мешканців міста розважатимуть неймовірно цікаві «живі» скульптури та ходулісти.

На головній сцені міста з 14.00 танцюватимуть та співатимуть – там вражатиме глядачів різнобарв'ям талантів обласне свято народної творчості та побуту «Барви Надстир’я» за участю кращих колективів Рівненської області.

Урочиста частина свята розпочнеться на головній сцені міста о 18.00 з молитви за мир та процвітання України, офіційних вітань та нагородження найактивніших мешканців міста.

Чудового настрою та позитиву усім присутнім додасть шоу барабанщиць та незабутній концерт за участю талановитих місцевих артистів, етно-гурту «Дуліби», переможниці популярного телешоу «Голос країни» Оксани Мухи та українського фольк-метал-гурту «Тінь сонця».

Завершать свято яскраве файєр-шоу та запальна дискотека.

 

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ ДО ДНЯ МІСТА