• Головна
  • Новини
  • Для вихованців центру реабілітації провели яскравий майстер-клас

Для вихованців центру реабілітації провели яскравий майстер-клас

Випікання та розпис запашних медових пряників – це надзвичайно цікавий творчий ритуал. Це дійство, у якому залюбки беруть участь як дорослі, так і діти.

До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України відділ у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради спільно з талановитими майстринями Лілією Рудник та Тетяною Хлань провели яскравий майстер-клас з розпису медово-імбирних пряників для вихованців Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко.

Під час проведення заходу діти дізнались про традиції розпису, секрети виготовлення тіста, навчилися малювати солодкою глазур’ю та працювати з кулінарними інструментами. Вихованці та працівники центру реабілітації святково оздоблювали медові коржики в патріотичних кольорах, розписували їх помадкою та прикрашали барвистими посипками.

Майстер-клас усім присутнім запам’ятався не лише святковою атмосферою та веселим настроєм, а ще й чудовим частуванням та незабутнім пряничним ароматом. Адже після завершення роботи усі охочі мали змогу скуштувати власноруч розписане печиво за смачним гарячим чаєм.

Завдяки творчому підходу та ентузіазму майстринь, усі діти змогли проявити себе і свою фантазію в повній мірі, тож ці смаколики, зроблені самостійно кожною дитиною, щиро порадували їх, надали впевненості у своїх кулінарних і творчих здібностях та залишили в пам’яті приємні й радісні спогади про яскравий захід.