Розглянули питання безпеки дорожнього руху

24 червня 2019 року під головуванням заступника міського голови Ніни Зубрецької відбулося засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

На засіданні були присутні: представники комунальних підприємств міста, транспортного цеху ВП «РАЕС», управління освіти ВК ВМР, управління містобудування, архітектури та капітального будівництва ВК ВМР та відповідальні працівники виконавчого комітету.

Про технічний стан автомобільних доріг міста доповіла начальник відділу майна комунальної власності міста Ірина Савченко. Завдяки впровадженню міською владою Програми з енергозбереження по місту було модернізовано систему вуличного освітлення із встановленням світильників на основі світлодіодних технологій в кількості 677 одиниць, що дало змогу значно покращити освітлення по вулицям Рівненська, Інженерна, Поліська, Мислибницька, Старорафалівська, майдані Незалежності та усім мікрорайонам міста. В результаті економія при використанні електроенергії склала близько 20 %.

За кошти міського бюджету проведено розмітку доріг, встановлено 290 бордюрів, зроблено ямковий ремонт доріг. В поточному році заплановано капітальний ремонт доріг по вулицям Енергетиків та Соборна, на 2020 рік планується ремонт доріг по вулицям Рівненська та Паркова.

За результатами обстеження доріг, було наголошено на окремих випадках відсутності дорожніх знаків та необхідності проведення капітального або ямкових ремонтів.

Начальник управління містобудування, архітектури та капітального будівництва ВК ВМР Сергій Бедик доповів про стан розробки та затвердження Схеми дорожнього руху Вараської міської територіальної громади. Актуальним є питання організації ефективної та цілеспрямованої роботи покращення облаштування пішохідних переходів та забезпечення належного освітлення.

Члени координаційної ради розглянули проблемні питання безпеки дорожнього руху, в т.ч. щодо стану доріг, розмітки доріг, дорожніх знаків, сповільнювачів руху та висловили свої пропозиції.

За результатами опрацювання розглянутих координаційною радою питань надано ряд завдань та протокольні доручення для КП «Благоустрій» ВМР, управління містобудування, архітектури та капітального будівництва ВК ВМР, управління освіти та відділу муніципальної поліції ВК ВМР.