Навчали, як створити та зареєструвати ОСББ

9 червня 2019 року у великій залі засідань виконавчого комітету Вараської міської ради відбувся семінар-навчання «Порядок створення та реєстрації ОСББ».

Проведення даного заходу організовано відділом економіки виконавчого комітету Вараської міської ради в рамках реалізації Проекту СС/ПРООН «Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HAUSES) спільно з програмою IFC та Рівненським обласним Ресурсним центром підтримки ОСББ.

Навчання має на меті стимулювати та підтримати створення у місті ОСББ, підготувати їх для отримання фінансування та реалізації проектів з покращення стану будинків, а також, сприяти підвищенню обізнаності населення з питань енергоефективності та енергозбереження.

Семінар відвідали представники ініціативних груп по створенню ОСББ та вже функціонуючих ОСББ, робота проходила активно та продуктивно. На сьогоднішній день у місті здійснюються організаційні заходи по створенню більш як 10 ОСББ.

Проект «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HAUSES) буде і надалі проводити інформаційну кампанію в місті Вараш та проводитиме серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів вже створених ОСББ з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків.