• Головна
  • Новини
  • Питання сімейної політики обговорили під час засідання Координаційної ради

Питання сімейної політики обговорили під час засідання Координаційної ради

7 червня 2019 року, під головуванням очільника міста Сергія Анощенка, пройшло засідання Координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів виконавчого комітету Вараської міської ради, правоохоронних органів, установ та організацій, які займаються питаннями сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Під час засідання було розглянуто наступні питання:

1. Обговорення Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2019 №658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі».

2. Про організацію інформування громадськості щодо роботи спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства, насильства за ознакою статі та визначення відповідальних осіб, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

3. Про створення рубрики «Протидія домашньому насильству» на офіційному WEB-сайті Вараської міської ради з розміщенням контактів персонально-відповідальних осіб та забезпечення її подальшого інформаційного наповнення.

Підводячи підсумки засідання, міський голова Сергій Анощенко наголосив на необхідності чіткого дотримання вимог Порядку щодо процедур та строків взаємного інформування та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Насильство є одним із головних порушень прав людини, причини якого пов’язані з нерівним розподілом ресурсів та повноважень між жінками та чоловіками. Окрім безпосередньої шкоди для здоров’я та добробуту постраждалих, насильство має вагомі суспільні наслідки, які вимірюються грошовими, трудовими та нематеріальними втратами. На державному рівні проводяться заходи, які покликані захистити постраждалих від насильства та виховати нульову толерантність членів суспільства до цього ганебного явища.

У грудні минулого року були прийняті два вагомих закони: Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та Закон України «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами».

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту