Відбулося засідання комісії ТЕБ та НС

6 червня 2019 року під головуванням очільника міста Сергія Анощенка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Вараш.

На порядок денний було винесено ряд важливих питань щодо організації та забезпечення техногенно-екологічної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій і реагування на них. Окрім того, присутні обговорили питання щодо стану з пожежами в місті, передбачили проведення заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, шляхи їх покращення та проведення роз’яснювальної роботи серед населення протягом 2019 року.

За результатами обговорення питання щодо стану техногенної безпеки на хімічно-небезпечному об’єкті, рекомендували керівництву даного об’єкта впроваджувати нові технології на аміачних холодильних установках бази УРП.

Начальник відділу НС та ЦЗН виконавчого комітету Вараської міської ради Ірина Мізюк проінформувала членів комісії, що використання місця масового відпочинку громадян м. Вараш на воді (біля води) неможливе, в зв’язку з тим, що ця територія знаходиться нижче місця скидання промислових вод в р. Стир, а також біля пляжу розміщено каналізаційно-насосну станцію №1 (КНС-1).

Для відпочинку у літній період жителям міста Вараш рекомендовано виїжджати до Білого озера, яке знаходиться на території Володимирецького району на відстані 26 кілометрів від міста Вараш. Біля озера розміщений реабілітаційно-оздоровчий комплекс „Біле Озеро” ВП „Рівненської АЕС”, на території якого функціонує рятувальний пост і медичний пункт. Крім того, для забезпечення безпеки відпочиваючого населення біля Білого озера функціонує рятувальна станція Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах.

Комунальному підприємству «Благоустрій» Вараської міської ради дано доручення вжити заходів щодо благоустрою та приведення у належний санітарно-технічний стан місць масового відпочинку та винищення на території міста отруйної інвазивної рослини борщівник Сосновського в зв’язку з його небезпечними властивостями.

Враховуючи зношений стан запірної арматури насосних станцій КНС-1 та КНС-2, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації техногенного та екологічного характеру комісією з ТЕБ та НС було виділено з місцевого матеріального резерву матеріали для Кузнецовського міського комунального підприємства на КНС – 1 засувки в кількості 3 штуки різних діаметрів.

Відділ з питань НС та ЦЗН