До сталого розвитку ОСББ прямують у Вараші

31 травня 2019 року у великій залі засідань виконавчого комітету Вараської міської ради для ініціативних груп, які мають намір створити ОСББ відбувся семінар - навчання «Порядок створення ОСББ».

Проведення даного заходу організовано відділом економіки виконавчого комітету Вараської міської ради в рамках реалізації Проекту СС/ПРООН «Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HAUSES) спільно з програмою IFCта Рівненським обласним Ресурсним центром підтримки ОСББ.

Основною метою навчання стала допомога у створенні нових ОСББ в місті, а також сприяння зміцненню потенціалу як новостворених, так й існуючих ОСББ які в подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності будинків.

Даний захід викликав неабиякий інтерес серед мешканців міста, працювали активно та продуктивно. За останній час у місті створено 2 ОСББ та здійснюються організаційні заходи по створенню ще близько 10 ОСББ.

Впроваджуючи проект, ПРООН буде і надалі стимулювати та підтримувати створення нових ОСББ, використовуючи свою присутність в регіонах, а також готувати їх до пошуку та отримання фінансування для реалізації ініціатив із покращення стану будинку.

Презентаційні матеріали додаються