Зорепад дитячих талантів і мистецтв

Ніде і ніколи, ні в одному місті світу зірки не світять так яскраво і привабливо, як у місті дитинства. Справжній зорепад дитячих талантів і мистецтв відбувся 28 травня у великій залі Вараської музичної дитячої школи: з нагоди закінчення навчального року було організовано та проведено дитячий творчий звіт «Дивосвіт талантів та мистецтв» підліткових клубів за місцем проживання Вараського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У творчому звіті взяли участь керівники гуртків зі своїми вихованцями, які підготували для глядачів яскраві виступи та фотопрезентації гуртків.

На звіт підліткових клубів завітали почесні гості – міський голова Сергій Анощенко, начальник управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради Олена Корень, начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Вараської міської ради Олександр Стояновський та директор центру дозвілля Микола Ковбасюк. Приємно було бачити, що усі місця у залі були заповнені глядачами, серед яких було багато батьків наших гуртківців.

На початку програми директор Вараського МЦСССДМ Світлана Пашко привітала усіх з успішним завершенням навчального року та нагородила подяками і солодощами найкращих гуртківців за творчий пошук, активну участь у житті підліткових клубів у 2018-2019навчальному році.

Не залишилися без нагородження і випускники наших підліткових кубів – Ельнара Мурсалієва, Єржикевич Петро, Закревська Катерина та Бейзим Катерина, для яких цей творчий звіт став прощальним.

Вели програму досвідчені та талановиті ведучі Ангеліна Пашко, Богдан Петровець та Аполлінарія Пашко, які є вихованцями гуртка «Літературна вітальня» (керівник Тетяна Тарасюк). Захід був розрахований на різновікову категорію, тому ведучі Богдан та Поліна вдало застосовували різноманітні жарти, підбадьорюючи глядачів, а також під час фотопрезентацій знайомили усіх присутніх з роботою кожного гуртка та їх керівниками.

Першими на сцену вийшли наймолодші гуртківці підліткового клубу «Обрій», які є вихованцями гуртка дошкільної підготовки «Маленька школа» (керівник Анна Пігаль). Своїм ще зовсім маленьким віком, яскравістю і дитячою харизмою вони одразу полонили всіх узалі, а презентували дітлахи англомовну пісню «BabyShark».

Валерія Сніжко, Катерина Кондратюк, Таїсія Фролова, Анастасія Кривчук, Елеонора Слобода, Катерина Романчук - вихованки гуртка «Англійська мова» вміло продекламували англомовний вірш «Царство буль-буль».

Яскраву фото презентацію підготували вихованці туристсько-краєзнавчого гуртка підліткового клубу «Козак» разом з керівником Сергієм Коваленасом. Показали, на яких показали фото з яскравих подорожей. Не менш яскраву музичну постановку з туристичним інвентарем та авторською піснею «Відьмочка» презентували глядачам активні вихованки Тетяна Комовська, Валерія Соболєва, Софія Пасевич, Аделіна Телюк, Анна Верешко, Ангеліна Ушко, Катерина Безим, Марія Радчук, Вікторія Грушевська та Владислава Радчук.

Наступними свою роботу презентував гурток декоративно-прикладних мистецтва підліткового клубу «Бригантина» (керівник Любов Тихонова). Гуртківці підготували виставку найкращих робіт, які створили впродовж навчального року. А також Елеонора Шумра, Анна Радчишина, Марія та Валерія Павленко разом з вихованками інших гуртків Марією Федінчик, Катериною Кушнірук, Ольгою Вейною та Катериною Романчук продемонстрували сукні, виготовлені з підручних матеріалів.

Вихованці гуртка англійської мови підліткового клубу «Бригантина» продемонстрували музичний номер «Skul», а Мар’яна Затірка та Катерина Кушнірук декламували вірші англійською мовою (керівник Лариса Бондар).

У підлітковому клубі «Обрій» також діють гуртки англійської мови для дітей  12-17 років. Їх презентували вихованки Надія Нестерова, Ангеліна Пашко, Діана Малишевська, Анастасія Ярощук, Дарина Гугайло, які заспівали англійською хіт 90-х років «Lemon Tree» відомої поп-рок групи «Fool’s Garden» (керівник Тетяна Матвійчук).

Любов до українського слова об’єднала на гуртку вихованців «Літературна вітальня» підліткового клубу «Обрій». Гурток відомий на усе місто, оскільки вихованці є постійними учасниками і призерами міських, обласних і всеукраїнських конкурсів та фестивалів (керівник Тетяна Тарасюк). Хвилю ніжних емоцій подарували глядачам маленька вихованка Уляна Супрунець разом зі своєю матусею Надією, продекламувавши вірш«Мама й дочка». Талановита Марія Федінчик розказала вірш «Квітчата хустка», а Ольга Некритюк читала «Лист солдату», Анастасія Самойлова декламувала вірш «Про кращу долю», підбадьорила гумором Наталія Федінчик, розказавши вірш «Опудало», Вероніка Квач розповіла про «Чарівну силу малюнка», а шестірка вихованок Ольга Некритюк, Анастасія Медиченко, Єва Колесник, Ірина Романчук, Наталія Федінчик, Анастасія Сергійчук прочитали літературну композицію «Віддамо цей світ дитині».

Розказали ведучі й про барвисте дитинство у підлітковому клубі «Жар-птиця», де упродовж року успішно функціонували 4 групи гуртка англійської мови. Досвідчений вихованець Вікторії Радчук, 15 річний Михайло Кухарський, вразив усіх глядачів чистою та милозвучною англійською вимовою, продекламувавши вірш «Аннабель Лі», яскравості додали ще й вдало підібрані музичний супровід та фото з перекладом тексту.

З березня цього року у підлітковому клубі «Жар-птиця» розпочав функціонувати гурток косметології «Основи догляду за зовнішністю та техніка нанесення макіяжу». Мейкап-мистецтву навчає юних 14-18 річних красунь керівник Людмила Скрипчак. Чудовий виступ-дефіле підготували красуні на сцені та показали фотопрезентацію «Макіяж ДО та ПІСЛЯ».

Гурток хореографії «FlashDance» підліткового клубу «Обрій» працює під керівництвом Іванни Муравинець. Вихованці постійно беруть участь у міських заходах та часто є переможцями конкурсів і фестивалів. На творчому звіті старша група встановила мало не рекорд з кількості танців і порадували глядачів якістю їх виконання – «Експресія», «Поклик», «Акробатичне тріо» у виконанні Анни Водько, Віри Федорук та Юлії Вихрик, «Індійська рокпартія», «Флеш-фреш».

Вокальному мистецтву у підлітковому клубі «Обрій» навчає дітей на сольному гуртку Світлана Сімашко. Вихованці сольного гуртка завжди на висоті і лунають їх пісні на усіх міських, обласних та всеукраїнських заходах.Під час творчого звіту вихованці виконали такі пісні – «Молодь» (Ельнара Мурсалієва), «А вишня цвіте» (Катерина Крук), «Україночка» (Аполлінарія Пашко), англомовна пісня (Ангеліна Набухотна), «Свято» (дует у складі Ангеліни Набухотної і Ельнари Мурсалієвої).

Крім гурткової роботи, педагогом-організатором Наталією Радчук впродовж навчального року щомісяця проводилися групові заходи– вікторини, брейн-ринги, розваги, тематичні та виховні програми, які вдало об’єднували усіх вихованців клубів в одну спільну команду.

«Поважайте чисте, ясне, непорочне святе дитинство!Найщасливіший час на світі – це коли ми ще діти… Бажаємо дорослим хоч іноді в душі бути дітьми. А дітям – не поспішати у доросле життя, бо воно, рано чи пізно, все одно наздожене», – такими словами завершили ведучі творчий звіт «Дивосвіт талантів та мистецтв».

Вершин досягають ті діти, які відчувають підтримку та любов від батьків. Наші діти найкращі, а батькам, які підтримують своїх дітей та допомагають їм у всіх починаннях, висловлюємо велику шану і подяку.