Фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини»

Остання неділя травня в Рівному пройшла у великому творчому піднесенні як гостей, так і всіх учасників фольклорно-етнографічного свята «Музейні гостини», який організували працівники КЗ Рівненський обласний краєзнавчий музей Рівненської обласної ради.

Протягом всього дня до музею, як весняні струмочки стікались, сходились, з’їзджались ті, хто любить українські традиції, українську пісню, українське слово. Протягом всього свята відчувалась святкова, весела, запальна атмосфера. Навколо музею, та аж до «Злати плази» розкинули свої вироби майстри народної творчості. Тут був і ярмарок, і куліш, і вершники на конях, і стрільба з гармати. Протягом всього дня відбувалися виступи колективів Рівненщини та сусідніх областей.

Наше місто на святі представляли майстри народно-ужиткового мистецтва Іван Коваленас та Любов Ципан зі своїми учнями. Зі слів перехожих, роботи майстрів з Вараша вирізнялися з поміж усіх своєю витонченістю та професіоналізмом. Поїздка майстрів відбулася за сприяння центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради.

Тож хто ніколи не був на «Музейних гостинах» - обов’язково відвідайте це свято, яке проходить щороку у травні місяці.