У Вараші вшанували Героїв

23 травня в читальній залі Вараської міської публічної бібліотеки, за участю представників міської влади, Вараського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, учасників бойових дій операції об’єднаних сил, учнів закладів загальної середньої освіти міста, творчих колективів центру дозвілля, БДЮТ, громадськості міста пройшов тематичний захід, присвячений Дню Героїв.

Захід розпочався зі спільної молитви, яку провів настоятель Свято-Софіївського храму ПЦУ, військовий капелан Йосип Шарко та хвилини мовчання. Учасник бойових дій ООС В.Гряділь розповів присутнім про свій бойовий шлях в АТО, бойових друзів та загиблих побратимів.

У ході тематичної програми ведучі Ангеліна Пашко та Олександр Макоєдов згадали легендарне минуле українського народу і війну на сході України, героїв Запорізької Січі, УПА, Революції Гідності, учасників бойових дій ООС, які впродовж століть мужньо боролися за волю і незалежність України. В програмі виступили солісти центу дозвілля відділу культури та туризму Катерина Крук, Ілона Кущик, Ельнара Мурсалієва, а також дует вокального ансамблю «Серпанок» і солістка БДЮТ Оксана Ясюк.

Окрім того, до Дня Героїв представники міської організації ВО «Свобода» нагородили переможців традиційного щорічного конкурсу учнівських творів на тему «Герої в моїй родині» грамотами та цінними подарунками від спонсора конкурсу – магазину «Комхаус».

Лейтмотивом заходу стали слова, з якими ведучі звернулися до всіх присутніх у залі: «Слова «Слава Україні! Героям Слава!» перестали бути просто вітанням. Це вже віддання шани найкращим, які у найважливіший момент для нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу. Коли перед очима кадри з фото поранених і загиблих героїв, дивлячись їм у вічі, ми розуміємо, що вислів «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами, а станом душі. Вони не були героями, вони були звичайними людьми: в останню мить віддали за нас найдорожче - життя. Аби ми жили і любили за них. Тож, пам’ятаймо всіх їх, і мертвих і живих!»

В рамках проведення заходу міський голова Сергій Анощенко, заступник міського голови А.Кречик та начальник відділу культури та туризму О.Стояновський поклали квіти на могили загиблих воїнів на кладовищі в селі Стара Рафалівка та до меморіальних дошок пам’яті військовослужбовців, учасників АТО Сергія Тарасюка та Максима Турика.