Екскурсія до Луцька

На виконання заходів «Комплексної програми підтримки сім’ї, дітей та молоді міста на 2019 рік», кошторису видатків на проведення заходів міської програми соціально-правового захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, на 2019 рік, згідно плану роботи служби у справах дітей на травень 2019 року організовано екскурсію до міста Луцька для 30 дітей вищевказаних категорій.

Під час екскурсії діти мали можливість відвідати Волинський краєзнавчий музей –найбільший і найдавніший з нині діючих музеїв Волині, відкритий ще 16 червня 1929 року. Музей має багату колекцію природничо-наукових матеріалів, колекцій геологічних матеріалів, рослин, тварин. Історія Волинського краю з найдавніших часів і до сьогодні представлена унікальними пам’ятками археологічної збірки, нумізматичної колекції, етнографічними матеріалами, писемними документами, зразками сакрального мистецтва (іконопису, металопластики, ковальства, шитва).

В подальшому діти завітали до Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, що розташований у центрі Луцька під відкритим небом. В експозиції на відкритому майданчику представлено зразки військової техніки і озброєння, а саме: авіаційні комплекси, бронетанкова техніка, зенітно-ракетні комплекси, артилерійське озброєння, техніка служб забезпечення тилу Збройних Сил України та техніка військ зв’язку. Слід зазначити, що це єдиний подібного роду музей на Західній Україні, його головна принада в тому, що практично усі експонати відкриті і відвідувачі мають змогу залізти в середину танка чи літака, що викликає захоплення у дітей!

І на завершення діти завітали до центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, де прогулялися мальовничими алеями, але найбільший захват у дітей викликав парк атракціонів.

Служба у справах дітей висловлює глибоку подяку директору Волинського краєзнавчого музею Силюку Анатолію Михайловичу та директору Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Панасюку Ігорю Миколайовичу за можливість нашим дітям безкоштовно відвідати екскурсії, теплу зустріч, безліч приємних вражень та можливість доторкнутись до багатовікової історії нашого народу.