Зміни до бюджету міста не внесено

Коли міським головою обирають людину, яка не хоче миритися з корупційною системою, лобіювати інтереси незаконного бізнесу чи допускати дерибан землі – частина депутатського корпусу заходить у жорстке протистояння з мером, заручниками якого стає уся громада багатотисячного міста.

 Аби у Вараші зростала соціальна напруга і можна було позбутися обраного громадою мера, з яким у депутатського корпусу не виходить «домовитися», частина народних обранців свідомо блокує господарське життя міста та його розвиток – вони не ходять на сесії, а якщо й приходять, то просто не голосують за важливі для громади питання: зниження тарифів чи виділення коштів на медицину, ремонт ліфтів, доріг, покрівель, шкіл та садочків.

11 квітня 2019 року відбулося ІІ пленарне засідання 33 сесії Вараської міської ради.

І якщо під час першого пленарного засідання депутати спромоглися опрацювати хоча б 17 питань порядку денного, то під час другого їхня робота була ще менш плідною – злагоди депутатам вистачило лише на те, щоб розглянути 4 проекти рішень.

Погодивши 2 питання щодо виділення земельних ділянок, депутати повторно розглянули проект рішення, що стосувався зменшення тарифів населенню міста. Однак, і на цей раз рішення не було прийнято - для того, щоб скасувати тарифи, не вистачило голосів 2 депутатів.

Були присутні у залі, але не голосували за зниження тарифів депутати: Сергій ДЕНЕГА, Людмила СЕМЕНЮК, Ксенія БУДЬ, Павло ПАН, Олександр МЕНЗУЛ, Сергій ШАРАПОВ, Дмитро ЮЩУК та Степан ЖДАНЮК.

Четвертим і останнім з розглянутих цього дня став проект рішення «Про внесення змін до бюджету м.Вараш на 2019 рік».

У разі, якби депутати проголосували за внесення змін, у бюджеті міста було б передбачено кошти на:

- забезпечення житлом учасників АТО – 1 мільйон грн.;

- центр первинної медичної допомоги (програма «Здоров'я») – 2 630 300 грн.;

- стипендії спортсменам міста – 231 000 грн.;

- участь спортсменів у чемпіонатах області та України – 52 442 грн.;

- капітальний ремонт (модернізацію) ліфтів – 5 780 000 грн.;

- капітальний ремонт доріг по вул.Енергетиків та вул.Соборна – 16 мільйонів 271 640 грн.;

- капітальний ремонт покрівель житлових будинків – 2 764 086 грн.;

- капітальний ремонт швів житлових будинків – 2 мільйони грн.;

- виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт каналізаційної мережі – 116 985 грн.;

- встановлення лічильників теплової енергії – 5 675 700 грн.;

- виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів інфраструктури парку культури та відпочинку – 199 185 грн.;

- виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво міні-футбольного поля та на будівництво баскетбольного майданчика – 80 000 грн.;

- завершення капітального ремонту ДНЗ №3 – 71 711 грн.;

- капітальний ремонт їдальні ЗОШ №1 – 1 мільйон гривень;

- введення в штат управління освіти медичних сестер – 531 968 грн.;

- придбання техніки для ДЮСШ – 15 000 грн.;

- завершення робіт з реконструкції ЗОШ №2 – 2 мільйони гривень.

 

Для того, аби ці кошти вже сьогодні працювали на вирішення нагальних потреб громади і в місті розпочався ремонт доріг, ліфтів, покрівель і закладів освіти – не вистачило голосу лише 1 депутата.

Були присутні на сесії, але НЕ ГОЛОСУВАЛИ за внесення змін до бюджету: Олександр МЕНЗУЛ, Степан ЖДАНЮК, Ксенія БУДЬ, Сергій ШАРАПОВ, Павло ПАН, Дмитро ЮЩУК та Сергій ДЕНЕГА

Коли відбудеться ІІІ пленарне засідання 33 сесії Вараської міської ради, наразі ще не відомо. До того ж часу, поки депутати не внесуть зміни до бюджету міста, господарське життя та розвиток міста буде заблоковано, тож від свідомої бездіяльності частини депутатського корпусу страждатиме уся громада.

Політики перед виборами безсоромно роздають сотні пустих обіцянок дбати про інтереси громади. Про чиї ж інтереси вони дбають після виборів – бачимо за результатами їхніх дій та голосувань.