Всеукраїнська акція «ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ» триває

У п’ятницю, 12 квітня, в місті Вараш проводилась щорічна Всеукраїнська акція «За чисте довкілля», на яку було запрошено усіх небайдужих мешканців нашого міста. В рамках заходу спільними зусиллями було приведено до належного санітарного стану значну територію міста.

Так, вихованці та працівники центру реабілітації прибрали власну територію та прилеглий до неї ліс в районі Собору. Пустир Ювілейний, вулицю Колгоспну та частину території по набережній річки Стир привели до ладу прихожани релігійної громади Християн Віри Євангельської «Благодать», які також забезпечили вивезення зібраного сміття.

Територію навколо адміністративної будівлі по Перемоги, 23 спільними зусиллями прибрали працівники відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради, КП «Бюро технічної інвентаризації», КП ВМР «Вараський центр первинної медичної допомоги», стоматполіклініки та БДЮТу.

У впорядкуванні території парку культури та відпочинку і набережної річки Стир взяли активну участь працівники виконавчого комітету Вараської міської ради, його структурних підрозділів та комунальних підприємств міста.

З метою зробити наше місто чистішим до акції долучилися діти і молодь, яких організувала Молодіжна рада міста Вараш. Громадські організації «Ольбери», «Пласт», гурток БДЮТ «Підводний світ» та команда Всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну», які також прибирали найбільш забруднені території міста (набережну річки Стир, парк) на власному прикладі довели, що навіть наймолодші мешканці міста можуть дбати про його чистоту більше, ніж деякі дорослі.

У гарній справі їх підтримали спонсори ПП «ІМБЕКС», магазини «Сад і город» та «Канцтовари-сувеніри», які допомогли найнеобхіднішим: рукавичками та мішками для сміття. Доброчинці Стецюк Д.В., Рабий Ю. А., Бортник А. А. та магазини «Чай та кава» і «Солодка хатинка» надали все необхідне для чаювання, яке порадувало кожного учасника по завершенню прибирання. За підтримки аптеки «ФОП Герман Г.П.» та мережі аптек «Бажаємо здоров'я» учасники акції мали можливість забезпечити першу медичну допомогу у разі нещасних випадків.

Міська влада висловлює щиру вдячність усім учасникам акції «За чисте довкілля».

Особливо приємно, що позитивні дії та зміни помічають і самі містяни. Так, на ім’я міського голови Сергія Анощенка надійшов лист від мешканця міста Миколи Яковенка, який просить подякувати молоді релігійної громади Євангельських Християн Баптистів «Преображення» за гарну справу – вони прибрали від сміття частину території набережної річки Стир та територію навколо очисних споруд дощових вод. «Любо глянути на природу яка ніби переродилася та причепурилася», - зауважив у листі Микола Іванович.

Приємно, що кожного разу до прибирання долучається все більше і більше людей. Тож всіх містян закликаємо – якщо бачите, що під вашими вікнами прибирають, виходьте, долучайтеся!

Звичайно, ми не маємо на меті прибрати місто за один день. Цю роботу системно будуть продовжувати комунальні служби.

Але тільки ми, своїми діями, можемо продемонструвати, що Вараш - наш спільний дім і ми повинні докладати зусиль, щоб він був чистим і затишним!

І наостанок, вкотре хочеться зауважити: чисто не там де прибирають, а там, де не смітять!