• Головна
  • Новини
  • Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

08 лютого під головуванням начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ВК ВМР Мізюк І.Г. відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Членами комісії з урахуванням інформації та за результатами обговорення було вирішено:

- відновити навчально - виховний процес у закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста Вараш та с.Заболоття;

- продовжити карантинні заходи в дошкільних навчальних закладах міста;

- керівникам підприємств, організацій, установ, малих підприємств та господарських товариств різних форм власності продовжити виконання профілактичних заходів щодо попередження захворювань на грип та інші гострі респіраторні захворювання в м.Вараш.

Заслухавши інформацію завідувача Вараського міськрайонного відділу ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» О.Сухорукова, епідемічна ситуація з кору в місті являється неблагополучною. Щоденно зростає кількість хворих на кір.

За поточний період 2019 року в м.Вараш зареєстровано 10 випадків захворювання на кір серед жителів міста.

Станом на 08.02.2019 року в інфекційному відділенні ДЗ «СМСЧ № 3МОЗ України» на лікуванні перебуває 19 хворих на кір, із них 2 мешканці міста Вараш та 17 осіб Володимирецького району (переважно жителі с.Полиці, с.Б.Воля, с.Мульчиці, с.Сопачів).

З метою мінімізації несприятливих наслідків захворювання та недопущення розповсюдження інфекційного захворювання серед населення, комісією було розглянуто питання впровадження в дію профілактичних та протиепідемічних заходів з профілактики кору в найкоротший термін:

- провести щеплення проти кору дітей, які не щеплені або не мають чергового щеплення проти кору ;

- охопити щепленням проти кору дорослих із груп ризику ( медичні працівники, працівники освіти, студенти);

- на період епідемічного підйому захворюваності на кір передбачити додаткові ліжка для госпіталізації хворих та медикаменти.