Щодо недопущення пожеж у природних екосистемах

Вараські рятувальники звертаються до мешканців громади із застереженням не допускати випадків пожеж у природних екосистемах.

З початком весняно-літнього пожежонебезпечного періоду працівниками Вараського районного управління здійснюються рейди щодо недопущення пожеж у природних екосистемах, в тому числі і з залученням штатних БПЛА.

З початку 2023 року працівниками Вараського районного управління під час рейдових відпрацювань щодо моніторингу пожеж в природних екосистемах, було складено 11 адмінпротоколів за ст. 77-1 "Самовільне випалювання рослинності або її залишків" та ст. 77 "Порушення вимог пожежної безпеки в лісах" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нажаль, незважаючи на численні попередження, громадяни продовжують з допомогою вогню "боротися" із сухою рослинністю, як на своїх присадибних ділянках, так і на полях. Тому рятувальники не втомлюються закликати не випалювати суху рослинність, не наносити шкоду довкіллю, здоров’ю сусідів та не провокувати цим пожежі.

Свідомих громадян закликають повідомляти про таких паліїв і за можливості проводити превентивні бесіди із сусідами, які нехтують попередженнями.

Нагадаємо, що в Україні спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності заборонено законом та карається штрафом у розмірі від 3060 грн.

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!