• Головна
  • Офіційна інформація
  • Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послугу постачання теплової енергії та послугу постачання гарячої води

Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послугу постачання теплової енергії та послугу постачання гарячої води

Комунальне підприємство "Вараштепловодоканал" Вараської міської ради на виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтування такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 05.06.2018р №130, інформує споживачів про намір встановити тарифи на послуги постачання теплової енергії та послуги постачання гарячої води на плановий період з 01.10.2023 по 30.09.2024 роки.

Планові тарифи на:

- послугу постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів – 275,60 грн/Гкал ПДВ;
- послугу постачання гарячої води для всіх категорій споживачів – 55,51 грн/м3 з ПДВ;

Основними причинами за якими необхідно здійснити перегляд діючих тарифів є: уточнення річного плану, збільшення вартості покупної Гкал, зростання заробітної плати та єдиного соціального внеску, цін на матеріали, вартість інших послуг.

1. Збільшення витрат на покупну теплову енергію (виробництво). Збільшення витрат пов’язане із підвищенням ціни на покупну теплову енергію. У діючому тарифі вартість 1 Гкал становить168,36 грн з ПДВ, а планова ціна закупівлі теплової енергії ВП "Рівненської АЕС" – 177,43 грн/Гкал з ПДВ.
2. Збільшення витрат на оплату праці. Збільшення фонду оплати праці – на 21,7% (5990,44 тис.грн ) пояснюється зміною рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати у 2023-2024 роки, а також за рахунок дотримання всіх норм та гарантій, передбачених Галузевою угодою між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців "Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення 2021-2024 роки".
3. Відповідно зросли витрати на сплату єдиного соціального внеску у розмірі 22% від загальної суми витрат на оплату праці зросла – на 21,7% ( 1317,90 тис.грн).
4. Матеріальні витрати зросли за рахунок збільшення цін на придбання матеріальних ресурсів, спецодягу та інших витрат.
5. Зростання вартості паливо-мастильних матеріалів та матеріальних витрат пов’язаних з транспортуванням і постачанням теплової енергії, збільшення собівартості однієї машино-зміни автотранспорту та зростання інших витрат у собівартості послуг зросла на 579,66 тис.грн.
6. Збільшились витрати на послугу гарячої води за рахунок зростання ціни за 1 Гкал.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифу в письмовій формі або на електронну адресу підприємства kuzn_mkp@ukr.net

Тариф для КП "Вараштепловодоканал" ВМР на послугу постачання теплової енергії та послугу постачання гарячої води з 01.10.2023 року
Структура розрахунку тарифу на теплову енергію КП "Вараштепловодоканал" ВМР
Структура тарифу на послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів КП "Вараштепловодоканал" ВМР
Структура тарифу на теплову енергію

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!