Щодо протипожежного захисту житлових будинків підвищеної поверховості у м.Вараш

Актуальність проблеми пожежної безпеки багатоповерхових будівель для м. Вараш важко переоцінити. Статистика пожеж в Україні свідчить, що більше 65 000 пожеж (80% від загальної кількості) та більше 2 500 випадків загибелі людей (95% від загальної кількості загиблих унаслідок пожеж) щороку припадає на житловий сектор.

Порушення вимог законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки, цивільного захисту, які створюють загрозу життю або здоров'ю людей є підствою для звернення до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення роботи підприємств. А у випадку виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей, їх загибелі, майнову шкоду у великому розмірі - передбачена кримінальна відповідальність.

За даними Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області, на території м. Вараш обліковуються 4 житлові будинки підвищеної поверховості, а саме:

  • м-р Вараш, 21;
  • м-р Перемоги, 4;
  • м-р Перемоги, 7;
  • м-р Перемоги, 44.

Зазначимо, відповідно до статей 51 та 55 Кодексу цивільного захисту України, забезпечення пожежної та техногенної безпеки суб'єкта господарювання покладається на власників та керівників таких суб'єктів господарювання. До обов'язків суб'єктів господарювання належить забезпечення виконання вимог приписів, постанов та розпоряджень центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сферах техногенної та пожежної безпеки.

Закликаємо керівників управляючих компаній та ОСББ м. Вараш звертати увагу на пріоритетне питання забезпечення протипожежного захисту будинків, розроблення програм підтримки та розвитку будинків підвищеної поверховості міста.

Попередження появи пожежі та мінімізація її можливих наслідків може вберегти сотні людських життів!

dsns rivne

За інформацією Вараського районного управління

ГУ ДСНС України у Рівненській області

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!