До відома отримувачів субсидій

З метою зменшення соціальної напруги серед громадян, які отримують житлові субсидії,  управління праці та соціального захисту населення   доводить  до відома  отримувачів субсидій наступну інформацію.

З 01 травня 2017р.  управлінням без звернень громадян здійснюється визначення права громадян на отримання субсидії на наступний термін.

 Для визначення права управління подає запити до відповідних установ та організацій, в тому числі до органів Державної фіскальної служби  про отримані    доходи  осіб  з  Державного реєстру фізичних осіб - платників податків   

26 квітня 2017р. постановою Уряду за № 300 було внесено зміни до діючого Положення про порядок та призначення населенню субсидій.

 Дана постанова набрала чинності з 01.05.2017р. Нею, зокрема, змінено період, за який враховуються доходи громадян при призначенні субсидій.

 На даний час Порядок отримання відомостей про доходи  громадян відповідно до внесених змін   перебуває у стадії розроблення  Державною фіскальною службою. У зв’язку із цим субсидії громадянам у травні 2017р. розраховані не були. Зазначаємо, що громадяни не втрачають своє право на субсидію з 01 травня 2017р. У червні 2017р., після отримання відомостей про  доходи  осіб  з  Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, усім громадянам буде розраховано субсидію з 01.05.2017р.

Списки отримувачів субсидії організаціям-надавачам послуг  будуть подані в перших числах липня,  де буде зазначена сума субсидії громадянам за два місяці, тобто травень і червень 2017р.