Поширення знань з охорони праці є запорукою безпечних умов праці

З метою поширення знань і практичних навичок з охорони праці, управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Кузнецовської міської ради було організовано з 04 по 07 квітня поточного року проведення семінару - навчання з питань охорони праці та безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Приємно відмітити, що керівники підприємств та фізичні особи підприємці, які використовують найману працю зрозуміли актуальність питання та проявили неабияку цікавість до семінару активно прийнявши участь у навчанні. Лекції з питань організації охорони праці на підприємстві, законодавства з охорони праці, проведення розслідування нещасних випадків виробничого та невиробничого характеру слухачам читали кваліфіковані спеціалісти ДП «Рівненський експертно-технічний центр». Окрім цього лекції щодо застосування норм трудового законодавства України та проведення атестації робочих місць за умовами праці читали спеціалісти відділу праці, охорони праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення.

За результатами проходження навчання 29 слухачів набули практичних навичок з організації роботи по охороні праці на власних підприємствах та здобули право самостійно проводити перевірку знань з охорони праці у своїх працівників, проводити інструктажі на робочих місцях. Також пройшли перевірку знань, підвищили та підтвердили присвоєнні групи допуску з електробезпеки - 38 слухачів.

Організація таких навчальних семінарів в місті стає доброю традицією управління праці та соціального захисту населення. Сподіваємося, що роботодавці та працівники, які прослухали курс навчання з питань охорони праці, зроблять свій вагомий внесок у профілактику виробничого та невиробничого травматизму, запровадження безпечних умов праці на підприємствах

 

 

Управління праці та соціального захисту населення