За 3 місяці 2017 року - 55 заяв на державну реєстрацію шлюбу

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА

дотримання вимог чинного законодавства Кузнецовського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану при державній реєстрації шлюбу за 3 місяці 2017 року.

 

Підсумовуючи роботу відділу за 3 місяці 2017 року по державній реєстрації шлюбу слід відмітити, що за даний період відділом було зареєстровано 39 шлюбів, це на 6 актових записів менше ніж у 2016 році. Реєстрація проводиться згідно вимог чинного законодавства, відповідно до Сімейного кодексу України та Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні з дотримання вимог закону.

Підставою для державної реєстрації шлюбу являється письмова заява наречених на державну реєстрацію шлюбу. Шлюб реєструється в органах ДРАЦС після спливу одного місяця від дня подання нареченими заяви про державну реєстрацію шлюбу, при наявності поважної причини шлюб може бути скорочено або продовжено термін дії заяви. За бажанням наречених шлюб реєструється в урочистій обстановці.

Так, за 3 місяці 2017 року до відділу було подано 55 заяв на державну реєстрацію шлюбу, зареєструвало шлюб 39 пар, з них вперше вступили в шлюб 55 громадян, після розірвання шлюбу вступило в шлюб 22 громадян та 1 вдівець.

Скорочень реєстрації шлюбу за аналогічний період було 9 -7 в зв’язку з вагітністю нареченої; 2 скорочення в зв’язку з тим, що наречених призвали на службу в збройні сили України.

Вікова категорія осіб, які вступають в шлюб: до 20 років – 4 , до 30 років – 44, до 40 років – 23, до 50 років – 2, до 60 років – 4, до 70 років і старші – 1.

З метою поліпшення роботи відділу необхідно:

- систематично аналізувати якість заповнення актових записів про державну реєстрацію шлюбу;

- проводити взаємоперевірку актових записів між працівниками відділу;

- в роботі дотримуватись Правил заповнення бланків актових записів.

 

Начальник Кузнецовського міського відділу ДРАЦС

Ольга Комаринська