• Головна
  • Новини
  • Затверджено нове положення про стипендії міського голови кращим спортсменам Вараської громади

Затверджено нове положення про стипендії міського голови кращим спортсменам Вараської громади

У Вараській громаді діятиме нове Положення про призначення стипендій міського голови кращим спортсменам Вараської МТГ та їх тренерам. Відповідне рішення вчора ухвалили депутати Вараської міської ради під час 30-ої сесії.

"Стипендії міського голови кращим спортсменам Вараської МТГ та їх тренерам призначаються із метою соціального захисту та стимулювання до успішних виступів на обласних, всеукраїнських і міжнародних спортивних аренах, визнання вагомого внеску в забезпечення розвитку олімпійських, неолімпійських видів спорту [...] для подальшої мотивації та досягнення високих спортивних результатів", – йдеться у документі. У положенні також зазначено умови призначення стипендій, порядок їх виплати, визначення кандидатів тощо.

У новій редакції положення зазнав змін розмір самої стипендії – відтепер він "прив'язаний" до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Також змінено і термін, упродовж якого виплачуватиметься стипендія, – від півроку до двох (до цього часу один рік). Окрім цього розмір стипендії залежатиме від виду спорту: олімпійський, неолімпійський, види спорту, що входять до Паралімпійських та Дефлімпійських ігор.

Наприклад, за друге місце на чемпіонаті світу (міжнародні змагання, олімпійські види спорту) спортсмен-юніор упродовж двох років щомісяця одержуватиме суму у 2,4 прожиткові мінімуми. А тренер, що виховує призера, одержуватиме суму у 1,2 прожиткові мінімуми також щомісячно упродовж двох років.

Розгляд кандидатур на здобуття стипендії здійснюватиме комісія зі складу заступника міського голови, представників місцевих спортивних федерацій, працівників закладів фізичної культури і спорту, депутатів Вараської міської ради.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!