• Головна
  • Новини
  • Під час тридцятої сесії Вараської міської ради ухвалено зміни до бюджету громади

Під час тридцятої сесії Вараської міської ради ухвалено зміни до бюджету громади

Відбулося перше цього року пленарне засідання тридцятої сесії Вараської міської ради. Для роботи у сесійній залі прибули 23 депутати.

На початку засідання міський голова Олександр Мензул вручив волонтеру Роману Ткачуку подяку від 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола.

8329

Затим відбувся невеликий благодійний аукціон – юна мешканка Вараша Марта Пилипчук та її мати Вероніка запропонували депутатам придбати три картини. Полотна "Жінка Мати-Україна", "Українські Байрактари", "Україна" були придбані за 6 000 грн, які буде спрямовано дівчинкою для потреб Збройних Сил України.

G 8336

Традиційно розгляд питань пленарного засідання розпочався із запитів та звернень депутатів.

Опісля присутні розпочали опрацювання 14 питань порядку денного та 25 додаткових.

G8367

Зокрема, депутати підтримали проєкт рішення щодо затвердження Положення про призначення стипендій міського голови кращим спортсменам Вараської міської територіальної громади та їх тренерам (у новій редакції).

Під час засідання 19 січня депутати також внесли низку змін до проєктів рішень: зміни до установчих документів Рудківського закладу загальної середньої освіти Вараської міської ради, котрі зумовлені приведенням статуту закладу у відповідність до вимог чинного законодавства України, та зміни до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік.

За словами начальника Фінансового управління ВК ВМР Валентини Тацюк, змінено розмір освітньої субвенції – Кабінетом Міністрів України передбачено для нашої громади 152 млн 205 тис. 900 грн. Водночас, із обласного бюджету для утримання Вараського інклюзивно-ресурсного центру надійде 1 млн 743 тис. грн, також передбачено виділення коштів для оборонних потреб.

Окрім цього на засіданні ухвалено зміни до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської МТГ на 2021-2025 роки. Зокрема, заплановано передбачити кошти для придбання енергоефективніших насосів для однієї із каналізаційно-насосних станцій, що обслуговує КП "Вараштепловодоканал".

G 8363

Далі директор Департаменту соціального захисту та гідності Світлана Осадчук запропонувала на розгляд депутатів проєкти рішень щодо зміни суми адресної матеріальної допомоги з 5 000 до 10 000 грн, яку можуть одержати мешканці Вараської громади, котрі опинились у скрутних життєвих обставинах та зміни до Програми соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської МТГ на 2021-2023 роки. Директор зауважила, що у зв’язку з доповненням переліку осіб, які мають право на отримання статусу учасника бойових дій, змінюється надання одноразової допомоги, також доповнюється перелік документів, та надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО, учасникам заходів із забезпечення національної безпеки й оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

Пленарне засідання тридцятої сесії Вараської міської ради перервав сигнал "Повітряна тривога"  –  було ухвалене рішення продовжити роботу сесії наступного тижня.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!