• Головна
  • Новини
  • "Бюджетна" комісія розглянула пропозицію щодо компенсації вартості генераторів для підприємців Вараської громади

"Бюджетна" комісія розглянула пропозицію щодо компенсації вартості генераторів для підприємців Вараської громади

Відбулося засідання Комісії з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики.

Розгляд десяти питань порядку денного депутати вирішили розпочати із проєкту рішення щодо змін до бюджету Вараської МТГ на 2023 рік. За словами начальника Фінансового управління ВК ВМР Валентини Тацюк, змінено розмір освітньої субвенції – Кабінетом Міністрів України передбачено для нашої громади 152 млн 205 тис. 900 грн. Водночас, із обласного бюджету для утримання Вараського інклюзивно-ресурсного центру надійде 1 млн 743 тис. грн. Окрім цього передбачено виділення коштів для оборонних потреб, проведення медичних оглядів.

Опісля депутати підтримали проєкт рішення про внесення змін до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської МТГ на 2021-2025 роки. Зокрема, заплановано передбачити кошти для придбання енергоефективніших насосів для однієї із каналізаційно-насосних станцій, що обслуговує КП "Вараштепловодоканал".

8247

Тривале обговорення і дискусію викликав проєкт правил благоустрою громади. Під час голосування щодо проєкту рішення двоє членів комісії підтримали його розгляд на сесії, ще двоє депутатів утрималися.

Обміну думками також сприяв і проєкт рішення "Про внесення змін до Програми розвитку малого і середнього підприємництва Вараської МТГ на 2021-2025 роки". Задля забезпечення заходів продовольчої безпеки і постійного енергозабезпечення закладів громадського харчування та магазинів продовольчих товарів пропонується компенсовувати 50% вартості (але не більше 40 000 грн) генераторів для підприємців громади. Члени комісії у свою чергу запропонували розширити перелік представників бізнесу, котрі можуть претендувати на компенсацію.

8259

На завершення засідання депутати розглянули зміни суми адресної матеріальної допомоги з 5 000 до 10 000 грн, яку можуть одержати мешканці Вараської громади, які опинились у скрутних життєвих обставинах, а також звіт про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Вараської міської ради за 2022 рік.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!