• Головна
  • Новини
  • Для підтримки аграріїв Вараської громади залучено 800 тис. грн

Для підтримки аграріїв Вараської громади залучено 800 тис. грн

На початку осені минулого року Міністерство аграрної політики та продовольства України анонсувало програму підтримки виробників сільгоськогосподарської продукції за двома напрямами: аграрний та тваринництво.

Зокрема, для аграріїв, які обробляють 1-120 га угідь, пропонувалася підтримка у вигляді виплати 3 100 грн на кожен гектар, а для тих, хто утримує від 3 до 100 корів, передбачена виплата 5 300 грн на кожну тварину.

Упродовж вересня-листопада 2022 року працівники Відділу підприємницької діяльності та агросектору економіки активно закликали потенційних одержувачів допомоги у Вараській громаді подати відповідні заявки через онлайн-платформу Державний аграрний реєстр.

Зрештою, учасниками програми стали 13 виробників сільськогосподарської продукції Вараської громади, які одержали:

  • 167 152 грн бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;
  • 641 300 грн спеціальної бюджетної дотації за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Таким чином, за сприяння Управління економіки та розвитку громади, загалом за три місяці 2022 року залучено у громаду 808 тис. 452 грн коштів із держбюджету на розвиток аграрної сфери громади.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!