• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді змінили вартість харчування для дітей у ліцеях та садочках

У Вараській громаді змінили вартість харчування для дітей у ліцеях та садочках

Вартість харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Вараської громади цьогоріч зміниться. Відповідне рішення ухвалене сьогодні на засіданні виконавчого комітету.

За словами начальника Управління освіти Олени Корень, підвищення вартості зумовлене зміною норм харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №590, а також змінами щодо середньостатистичних цін по Рівненській області.

"Ціни [продукти] зросли, ми всі це помічаємо, відповідно вартість харчування для дітей у закладах освіти буде трішки більшою. Різниця з попереднім роком не буде значною, у відсотковому співвідношенні вона зросте у середньому на 10%", – зазначила Олена Корень.

Отже, вартість харчування для учнів 1-4 класів зміниться з 26,11 грн до 31,19 грн, для учнів 5-8 класів – із 30,73 грн до 33,10 грн, для учнів 9-11 класів – із 31,29 грн до 33,76 грн. Вартість харчування для дітей дошкільного віку складатиме: для дітей до 4-х років 54 грн 08 коп., для дітей до 7 років – 70 грн 11 коп.

Наголошуємо, пунктом 6 ухваленого сьогодні рішення встановлено, що у закладах дошкільної освіти громади батьки дітей оплачують 60% від вартості харчування. Таким чином для них вартість харчування за дітей віком до 4-х років складатиме 32 грн 45 коп, за дітей віком до 7-ми років – 42 грн 07 коп.

Зазначимо, діти, котрі навчаються у закладах загальної середньої освіти у сільських населених пунктах Вараської громади, харчуються безкоштовно – організацію харчування забезпечує Вараська районна військова адміністрація.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!