• Головна
  • Новини
  • Засідання виконкому: змінено вартість харчування учнів та оновлено перелік збірних пунктів евакуації

Засідання виконкому: змінено вартість харчування учнів та оновлено перелік збірних пунктів евакуації

Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради, під час якого розглянуто 11 питань.

Насамперед, члени комітету ухвалили рішення щодо утворення збірних пунктів евакуації у Вараській міській територіальній громаді та затвердження Положення про них. Рішення прийнято задля належного вирішення питань, пов’язаних із плануванням, підготовкою, проведенням злагодженої організації процесу евакуації населення та вивезенням матеріальних і культурних цінностей у разі необхідності.

Також розглянуто питання щодо організації харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої та дошкільної освіти Вараської міської територіальної громади на 2023 рік. Начальник Управління освіти Олена Корень зазначила, що враховуючи підвищення цін на продукти харчування, зміни норм харчування та середньо статистичних показників, виникла потреба збільшити вартість харчування у закладах загальної середньої освіти у м.Вараш, а також у дошкільних закладах освіти (у м.Вараш та сільських населених пунктах громади).

Отже, вартість харчування для учнів 1-4 класів зміниться з 26,11 грн до 31,19 грн, для учнів 5-8 класів – із 30,73 грн до 33,10 грн, для учнів 9-11 класів – із 31,29 грн до 33,76 грн. Вартість харчування для дітей дошкільного віку також зміниться і складатиме: для дітей до 4-х років 70 грн 11 коп., для дітей до 7 років – 54 грн 08 коп. Докладніше у відеокоментарі Олени Корень.

Підтримано членами виконкому ще два "освітніх" рішення: щодо внесення змін до рішення виконавчого комітету про затвердження мережі закладів загальної середньої та позашкільної освіти Вараської громади на 2022/2023 навчальний рік та щодо внесення змін до рішення виконавчого комітету про затвердження мережі закладів дошкільної освіти Вараської міської територіальної громади.

Відповідно до цих рішень, у Вараському ліцеї №3 буде утворено ще один інклюзивний клас для учнів 6-х класів, а заклади дошкільної освіти №1,2 та 10 доповняться інклюзивними групами для дітей віком від 2-х до 3-х років.

G 7753

На засіданні внесено зміни і до мережі міських автобусних маршрутів загального користування. У чисельних зверненнях жителі Вараша просили додати ще одну зупинку – "Ювілейний 11" –  на маршруті №7. 

Також члени комітету розглянули та прийняли низку рішень, зокрема щодо комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської громади, щодо функціонального навчання керівного складу та фахівців Вараської громади, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту у 2023 році, державну реєстрацію права комунальної власності на об’єкт нерухомого майна тощо.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!