• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді обговорили за круглим столом заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

У Вараській громаді обговорили за круглим столом заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

У рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" у Вараській громаді відбувся круглий стіл "Проти насильства діємо разом".

Сьогодні у Денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства зібралися директор Вараського міського центру соціальних служб Світлана Пашко, начальник служби у справах дітей Вараської міської ради Анна Ільїна, відповідальна особа з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству департаменту соціального захисту та гідності Ольга Шевчук, начальник відділу соціальної роботи ВМЦСС Наталія Шелкович, старший інспектор ювенальної превенції Вараського відділу поліції ГУНП в Рівненській області Зоряна Мельник, провідний юрисконсульт ВМЦСС Вікторія Лобко, завідувач сектору Володимирецькому бюро правової допомоги Лариса Оштук, поліцейський офіцер громади Микола Чаплінський.

5394

Зокрема, під час круглого столу обговорили актуальні проблеми щодо заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Начальник відділу соціальної роботи ВМЦСС Наталія Шелкович розповіла про взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Про роботу поліції з особами, які вчинили домашнє насильство, доповіла Зоряна Мельник. Також старший інспектор ювенальної превенції наголосила на важливості створення у громаді денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті.

"У денному центрі надають фахову психологічну допомогу і, за потреби, ми маємо можливість вилучити постраждалу особу з сім'ї та розмістити її у кризовій кімнаті центру", – зауважила Мельник.

5391

У свою чергу директор Вараського міського центру соціальних служб Світлана Пашко розповіла про роботу згаданого денного центру. Зокрема, із часу відкриття центру наприкінці вересня цього року послуги було надано 7 сім'ям. Окрім цього у денному центрі організовують тренінги, бесіди для дітей і дорослих про роль сім'ї та сімейне виховання, відбувається профілактична робота з подолання злочинності серед молоді.

5386

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!