• Головна
  • Новини
  • Жителі чотирьох сіл погодили кандидатуру старости мульчицького округу

Жителі чотирьох сіл погодили кандидатуру старости мульчицького округу

Минулого тижня у селах Мульчиці, Кримне, Журавлине та Уріччя відбулося громадське обговорення кандидатури старости Мульчицького старостинського округу Лесі Миколаївни Овсянік.

У понеділок організаційний комітет громадського обговорення підбив підсумки.

Зокрема, відповідно до підпункту 4.1. пункту 4 рішення Вараської міської ради від 09.09.2022 року №1601-РР-VIII "Про затвердження порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Вараської міської територіальної громади в умовах воєнного стану" кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті опитування отримала таку підтримку у старостинському окрузі:

  • із кількістю жителів до 1500 – більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України та мають право голосу на виборах;
  • із кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч – більше 17 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України та мають право голосу на виборах.

Станом на 18 листопада 2022 року зареєстрованих осіб віком від 18 років у Мульчицькому старостинському окрузі Вараської МТГ складає 1636 осіб. Із них: с.Мульчиці – 1098 осіб, с.Журавлине – 313 осіб, с.Кримне – 117 осіб, с.Уріччя – 108 осіб.

photo1669652403

Запропонована міським головою кандидатура Лесі Овсянік здобула підтримку 365 (тобто 22%) жителів Мульчицького старостинського округу. Організаційний комітет рекомендує міському голові запропонувати кандидатуру старости для розгляду на сесії Вараської міської ради.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!