• Головна
  • Новини
  • Чому не у всіх селах Вараської громади відключають електрику?

Чому не у всіх селах Вараської громади відключають електрику?

Жителі населених пунктів Вараської громади ставлять запитання щодо графіку відключень електроенергії і чому обмеження споживання застосовується не для всіх сіл громади.

Директор комунального підприємства "Міські електричні мережі" Станіслав Решетицький у відеокоментарі роз'яснює хто складає графік відключень електроенергії у населених пунктах Вараської громади, пояснює чому графік може не виконуватися і зауважує, що окрім планових є також аварійні та екстренні відключення.

За словами директора підприємства, НЕК "Укренерго" подає інформацію щодо добових обмежень потужностей по областях, виходячи з яких обласні енергетичні компанії, зокрема ПАТ "Рівнеобленерго", складає графіки відключень.

"Цей графік погоджується із Рівненською ОВА і ніякого відношення та впливу на ці графіки місцева влада немає", – зазначає Решетицький.

Варто зауважити, що жителі Вараської громади, як і всієї України, не застарховані від аварійних та екстрених відключень. Такі відключення відбуваються за командою "Укренерго" відповідно до ситуації, яка складається на певний момент в енергосистемі країни.

"Якщо настає критична ситуація, відповідно одразу надходить інформація щодо повного обмеження споживання по області, не зважаючи чи тільки-но відновили постачання електроенергії для населеного пункту. Якщо потужності треба обмежувати, то можуть знову відключити на невизначений термін [населений пункт], і це не залежить ані від районногог диспетчера, чи обласного, оскільки вказівки одержуються напряму від "Укренерго", – зауважив директор підприємства.

Просимо усіх економно та відповідально споживати електроенергію. Будьте свідомими споживачами – тримаємо енергетичний фронт, допоки ЗСУ виганяє окупанта з нашої землі!

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!