• Головна
  • Новини
  • Поліцейські офіцери Вараської громади продовжують працювати задля безпеки мешканців

Поліцейські офіцери Вараської громади продовжують працювати задля безпеки мешканців

У Вараській громаді вже другий рік активно реалізовується проєкт "Поліцейський офіцер громади".

Головне завдання поліцейського офіцера громади – взаємодіяти із мешканцями сільських територій, підтримувати із ними постійний контакт, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Поліцейський офіцер Вараської громади Микола Чаплінський розповів про специфіку своєї роботи та колег, взаємовідносини із мешканцями громади та особливості роботи офіцера у сільських місцевостях.

"У сільській місцевості робота офіцера є колосальною, враховуючи нашу місцевість. Часто мої колеги зіштовхуються із незаконними вирубками лісу, незаконним видобутком бурштину, піску. Тому хлопці часто самі ініціюють лісників та інших природоохоронних органів, так і вони їх залучають відпрацьовувати спільні рейди", - зауважив Микола Чаплінський.

 

Зазначимо, офіцер громади одержує зарплатню як співробітник поліції і має такі ж самі соціальні гарантії. Водночас умови для роботи – кабінет, житло, автівку, оргтехніку та інше – йому забезпечує громада. Саме тому і звітує офіцер громади не лише безпосередньо своєму керівництву, а й перед жителями ОТГ, яку обслуговує.

Проєкт "Поліцейський офіцер громади" ініційовано Національною поліцією України за підтримки Посольства США та міжнародної програми ICITAP. Це один із кроків до реформування правоохоронних органів.

Нагадаємо, перші офіси "Поліцейських офіцерів громади" відкрили у серпні 2021 року і селах Сопачів та Більська Воля. Затим офіс було відкрито у селі Заболоття. Вараш обслуговує два поліцейських офіцери у зв'язку із більшою кілкістю населення у порівнянні із сільськими територіями.

За перше півріччя 2022 року офіцери виявили 8 кримінальних правопорушень та склали 182 протоколи про адміністративне правопорушення.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram!Telegram-канал Вараської громади!