• Головна
  • Новини
  • Правоохоронці закликають жителів Вараської громади використовувати світловідбиваючі елементи

Правоохоронці закликають жителів Вараської громади використовувати світловідбиваючі елементи

Нині через обмеження споживання електроенергії на вулицях багатьох міст частково або повністю відключене їх освітлення. На жаль, у таких умовах пішоходи на дорогах стають майже малопомітними для водіїв.

Дуже часто водії просто не мають змоги побачити пішоходів на достатній для успішного гальмування відстані. Правоохоронці наголошують, що нині сутеніє раніше, а перебування на вулицях міст і сіл має бути безпечним.

Аби бути добре помітними в темряві, українців просять одягати світловідбивні елементи. Це можуть бути флікери у будь-якому вигляді: браслети, наклейки, стрічки, жилети, елементи або навіть рефлективний одяг. Якщо ходити у темний час доби вулицями без таких елементів, а також у темному одязі, водіям буде важче розгледіти людину на дорозі та вчасно загальмувати.

4a515934fc2a522f89da4306645e864939dbbd0d

За словами поліцейського офіцера Вараської громади Миколи Чаплінського, користуватися світловідбиваючими елементами повинні не лише пішоходи, а й водії вантажних автомобілів, транспорту з причепами та велосипедисти.

"Водіям, особливо в непогоду, дуже важко швидко зреагувати на появу на дорозі пішоходів, велосипедистів чи вантажного траспорту, навіть досвіченим", – говорить Микола Чаплінський.

Закликаємо бути обережними та не наражати на небезпеку ані себе, ані інших учасників дорожнього руху.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!