• Головна
  • Новини
  • "Соціальна" комісія підтримала питання щодо збільшення фінансування лікарні

"Соціальна" комісія підтримала питання щодо збільшення фінансування лікарні

Відбулося засідання комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я Вараської міської ради.

Під час засідання члени комісії підтримали зміни до Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2022 рік, а також проєкт рішення про нову редакцію Порядку виплати адресної допомоги на придбання житла для учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на 2021-2025 роки на умовах співфінансування.

Директор Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР Світлана Осадчук зазначила, що через повномасштабну війна більшість потенційних одержувачів допомоги за програмою нині перебуває на фронті, а отже не мають змоги укладати договори купівлі-продажу. Відповідно, є потреба у продовженні терміну договору купівлі-продажу і здійснення переказу коштів для придбання житла на три календарних місяці із часу припинення дії воєнного стану.

IMG 1975йцу

Також члени комісії розглянули й підтримали виділення коштів із резервного фонду бюджету Вараської міської територіальної громади та лист КНП ВМР "Вараська багатопрофільна лікарня" щодо збільшення фінансування.

"Придбання обладнання відбувалося ще до початку воєнного стану, тому деякі проплати у рамках спеціального фонду не відбулися – кошти "зависли" у казначействі. Уже ухвалене рішення виконавчим комітетом щодо перенесення цих коштів зі спеціального до резервного фонду. Одже просимо депутатів надати лікарні ці кошти, щоб ми використали їх для закупівлі медичного обладнання, яке було враховано у рішенні у січні 2022 року", – зазначила заступник директора з фінансово-інвестиційної діяльності і розвитку КНП ВМР "ВБЛ" Олена Дерев'янчук.

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!