• Головна
  • Новини
  • Енергоефективність в дії: у Вараші зменшують споживання енергоресурсів

Енергоефективність в дії: у Вараші зменшують споживання енергоресурсів

За результатами впровадження у Вараші енергоефективних заходів, станом на 1 вересня 2019 року отримано значну економію енергоресурсів (від встановлених лімітів споживання) на загальну суму близько 2 мільйонів гривень. А саме:

- електроенергія: 348,2 тис.кВт.год. – 1 065,808 тис.грн.;

- теплова енергія: 1067,8 Гкал. - 464,990 тис.грн.;

- водопостачання та водовідведення: 8,2 тис.м куб. - 358,045 тис.грн.

Така значна економія енергоресурсів виникла внаслідок впровадження у Вараші ряду енергозберігаючих заходів.

Так, в закладах загальної середньої освіти міста було встановлено індивідуальні теплові пункти з регулюванням подачі теплоносія в системи опалення, в залежності від зовнішнього повітря. Зменшення споживання енергоресурсів спостерігається завдяки реалізації проектів по заміні світильників з люмінесцентними лампами та лампами розжарювання на світлодіодні в закладі загальної середньої освіти №4, навчально-виховному комплексі №10 та закладах дошкільної освіти №3 та 5.

Зменшення споживання енергоресурсів в адміністративній будівлі виконавчого комітету Вараської міської ради теж пояснюється вжитими заходами щодо економного та раціонального використання коштів – там придбано та замінено ресурсозатратні галогенні лампи на нові LED-світильники.

У Вараському міському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю З.А.Матвієнко закуплено та замінено 10 світлодіодних LED ламп, замінено 34 світильники з люмінесцентними лампами на світильники зі світлодіодними лампами, замінено 32 люмінесцентні лампи на світлодіодні L18В та 40 ламп розжарювання на світлодіодні 10В.

У державному закладі «СМСЧ №3» МОЗ України, в місцях загального користування 50 старих ламп замінено на енергозберігаючі. Економія енергоресурсів у вказаному закладі відбулася й за рахунок придбання нового медичного обладнання.

Розгорнутий аналіз економії споживання енергоресурсів в установах, організаціях, закладах, підприємствах, що фінансуються за рахунок коштів бюджету міста Вараш.