35 позачергова сесія відбулася

27 вересня 2019 року відбулася позачергова 35 сесія Вараської міської ради. Під час засідання депутати розглянули 15 питань порядку денного.

З метою поліпшення роботи з охорони здоров’я дітей та виконання санітарних і гігієнічних вимог у закладах освіти, міська рада прийняла рішення ввести додаткові штатні посади медсестер у школах №1 та №3.

Окрім того, під час засідання було внесено зміни до ряду міських Програм, оновлено склад постійної депутатської «земельної» комісії та затверджено Перелік адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Вараської міської ради.

Прийнявши рішення про внесення змін до бюджету міста, депутати тим самим передбачили кошти на виплату боргу ВП «РАЕС» у розмірі понад 780 тисяч гривень. Необхідність відшкодовувати таку значну суму з бюджету міста виникла у зв’язку із позовом ВП «РАЕС» до виконавчого комітету Вараської міської ради.

Відповідно до рішення суду, станом на 2018 рік тарифи, встановлені НКРЕКП, не забезпечували ВП «РАЕС» відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, у зв`язку з чим 30 березня 2018 року ВП «РАЕС» було направлено до виконавчого комітету нові розрахунки витрат на транспортування і постачання теплової енергії для встановлення нового тарифу. Оскільки виконавчий комітет (на той час під керівництвом тзп І.Шумри) вчасно не розглянув ці розрахунки – ВП «РАЕС» звернувся до суду, зазначивши, що такими діями йому було завдано майнову шкоду в розмірі понад 780 тисяч гривень.

Відтак, тепер завдяки діям (чи свідомій бездіяльності?) І.Шумри, майже мільйон гривень, які можна було б направити на потреби громади Вараша, «підуть» на рахунок позивача - ВП «РАЕС».

Проект рішення щодо реорганізації НВК №1 Вараської міської ради Рівненської області шляхом перетворення у заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №1» підтримали лише 17 депутатів, відтак, його було направлено на доопрацювання. Не вистачило голосів депутатів й для затвердження Програми розвитку земельних відносин Вараської міської територіальної громади на 2019-2021 роки. 

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

Онлайн трансляція сесії: