Виділили кошти на придбання житла учасникам АТО

Задля поступового вирішення проблеми забезпечення житлом учасників АТО та ООС, які потребують покращення житлових умов, у Вараші започатковано міську Програму забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил на 2018-2020 роки.

Основна мета Програми - сприяння у вирішенні проблем забезпечення та поліпшення житлових умов на умовах співфінансування – виділення з місцевого бюджету часткової компенсації коштів на придбання житла учасникам Програми.

Цьогоріч у Вараші компенсації на придбання житла у розмірі 200 тисяч гривень отримають п’ять учасників АТО. На ці потреби у бюджеті міста на 2019 рік передбачили 1 мільйон гривень.

«ЗА» такі зміни до бюджету проголосували:

міський голова Сергій АНОЩЕНКО та депутати: Оксана НАЗАРЧУК, Юрій БОНДАРЧУК, Наталія ГРОХОЛЬСЬКА, Тетяна АНОЩЕНКО, Юрій РАБИЙ, Анатолій РОЖКО, Анатолій КРЕЧИК, Руслан ПАВЛУСЬ, Ніна ХВАЛЬКО, Олександр ЧЕХ, Володимир ШАБЛІЙ, Тетяна ДЕНИСОВА, Наталія БІРУК, Микола КОВБАСЮК, Іван РАДЮК, Олександр ЖУРБА, Марія ЛЕВЧЕНКО та Сергій ШАРАПОВ.

«Важливе значення у забезпеченні житлом відіграють цільові державні житлові програми, однак вони не в змозі в повному обсязі вирішити житлові проблеми усіх учасників АТО та ООС. Тому, питання забезпечення житлом учасників Програми за допомогою бюджетних коштів місцевого рівня стало одним із пріоритетних завдань міської влади. Звісно, поки що це лише крапля в морі, адже на квартирному обліку у виконавчому комітеті Вараської міської ради перебуває понад 100 учасників бойових дій, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції та які потребують покращення житлових умов. Однак, започаткування такої Програми – це лише перший важливий крок у напрямку вирішення проблеми забезпечення житлом учасників АТО та ООС, мешканців нашого міста. Наступного року в бюджеті міста на ці потреби буде передбачено вже декілька мільйонів гривень, що дасть змогу отримати кошти на покращення житлових умов значно більшій кількості наших захисників», - зазначив міський голова Сергій Анощенко.