Управитель самостійно встановлює ціну на свої послуги

З 1 травня 2019 року набрав чинності Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який регулює відносини, що виникають у процесі надання та споживання житлово-комунальних послуг.

Так як у Вараші співвласники жодного багатоквартирного будинку (крім ОСББ), самостійно не визначилися із формою управління будинків, у березні 2019 року виконавчим комітетом Вараської міської ради було оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Вараш. Такий конкурс відбувся 9 квітня і за його результатами переможцем визначено єдиного учасника конкурсу - КП «Управляюча компанія «Житлокомунсервіс» ВМР».

Якщо до 1 травня розрахунки на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій підлягали попередній перевірці підрозділами виконкому, оприлюдненню та затвердженню рішенням виконавчого комітету, то, за новим законодавством, орган місцевого самоврядування більше не має жодного впливу на формування ціни послуги управителя, а лише на конкурсній основі обирає найнижчу із запропонованих. Оскільки участь у конкурсі взяла лише одна управляюча компанія, ціну послуги встановлено на рівні запропонованої нею вартості.

Кошторис витрат на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, який враховує обов’язковий перелік робіт (послуг), є невід’ємною частиною договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком. Ознайомитись із таким кошторисом для свого будинку кожен його співвласник має право, звернувшись до управителя.

Контакти управителя: м.Вараш, м-н. Вараш, 25В.

Директор (управитель): Мушик Сергій Васильович.

Телефон директора: (098) 738 89 09; (03636) 2-35-70.

Диспетчерська/аварійна служба: (067) 361 67 07.

Договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком підписується строком на один рік. Якщо ж управитель не справлятиметься із покладеними на нього обов’язками, або тарифи управляючої компанії мешканці вважатимуть зависокими, співвласники можуть ініціювати дострокове розірвання договору про надання послуг з управління. Для цього потрібно скликати загальні збори і відмовитися від таких послуг, попередивши про це управителя не пізніше, ніж за два місяці до дати розірвання договору.

Отож, за співвласниками багатоквартирних будинків й надалі залишається право або обрати іншого управителя самостійно, або ж створити ОСББ, відповідно до чинного законодавства України.