Iнструкторсько-методичне заняття

13 березня в залі засідань виконавчого комітету Вараської міської ради за участю військового комісара Вараського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки та головного спеціаліста з мобілізаційної роботи було проведено інструкторсько-методичне заняття із працівниками відповідальними за військовий облік призовників і військовозобов’язаних на підприємствах, в установах, організаціях та навчальних закладах територіальної громади Вараської міської ради.  

Присутніх було проінформовано про внесені зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, що затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 №921.

Даний Порядок є настільною книгою відповідального за ведення військового обліку і бронювання. У ньому висвітлені всі питання ведення військового обліку, обов’язки органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності. Основні відмінності та особливості нововведень для підприємств, установ та організацій були продемонстровані у формі порівняльної таблиці. Учасники заняття були ознайомлені з термінами звіряння облікових даних та термінами проведення перевірок стану військового обліку у 2019 році на визначених підприємствах, установах та організаціях відповідно до рішення виконавчого комітету від 28 лютого 2019 №6 «Про стан військового обліку призовників і військовозобов’язаних у 2018 році та організацію функціонування системи військового обліку у територіальній громаді Вараської міської ради на 2019 рік».

По закінченню заходу всі бажаючі отримали методичні матеріали для кращої організації ведення військового обліку у своїх установах та поділились своїм досвідом з колегами.